ECA: Početak letova očekujemo krajem ovog tjedna

European Coastal Airlines ( ECA ) , čiji su hidroavioni u subotu, 13.08.2016. prizemljeni nakon istrage portala Index.hr i reakcije Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo ( CCAA ) ,...

European Coastal Airlines ( ECA ) , čiji su hidroavioni u subotu, 13.08.2016. prizemljeni nakon istrage portala Index.hr i reakcije Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo ( CCAA ) , trenutno više nisu na popisu kompanija koje imaju dozvolu za obavljanje komercijalnog zračnog prijevoza.

ECA više nije na popisu kompanija koje imaju dozvolu za obavljanje komercijalnog zračnog prijevoza

No kako je istraga još u tijeku, ne bi bilo korektno donositi bilo kakve zaključke te je najbolje pričekati završetak istrage koju provodi Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo. U međuvremenu iz tvrtke ECA oglasili su se novim priopćenjem za javnost u kojem ističu kako početak letova očekuju krajem ovog tjedna te se ispričavaju putnicima zbog prouzrokovanih neugodnosti.

Priopćenje za javnost Vam prenosimo u cijelosti.

Dragi Putnici, Prijatelji i Simpatizeri,

Kao što znate, European Coastal Airlines (ECA) je pauzirala s letovima u subotu, 13.08.2016 zbog dodatne dokumentacije koju su zatražile nadležne vlasti. Za sada su naši letovi zaustavljeni kao što je i naš AOC (Airline Operator Certificate) na čekanju. Dugi vikend je iza nas i moj tim je prikupio te predao traženu dokumentaciju koju nadležna institucija sada provjerava.

Poduzeli smo i dodatne mjere te smo angažirali eksterni tim stručnjaka kako bi nas potpomogli u što bržem rješavanju novonastale situacije. Među navedenim partnerskim kompanijama nalaze se i poduzeća s preko 25 godina iskustva rada s Twin Otterima. Uložili smo sve napore kako bi pokazali da je naš rad bio siguran u prošlosti te da će biti još sigurniji u budućnosti. Naš najviši prioritet je bio i bit će sigurnost naših putnika te se ni najmanje ne bunimo uložiti bilo kakve dodatne napore kako bismo osigurali najviše standarde kvalitete.

Iznimno sam ponosan na svoj tim koji je uložio veliki trud da se ukloni i najmanja sumnja u sigurnost poslovanja naše aviokompanije. Također, u ime svih nas u European Coastal Airlines-u želim se još jednom ispričati svim našim putnicima zbog prouzrokovanih neugodnosti. Naši djelatnici rade na tome da se svaki pojedini putnik kontaktira, da mu se vrate sredstva te savjetuje o alternativnom prijevozu. Na raspolaganju smo za sve upite i bilo kakvu pomoć putnicima dok ponovno ne startamo s letovima.

Nastavak rada, odnosno ponovni početak letova očekujemo krajem ovog tjedna. Svi letovi do petka su otkazani.
Komplicirano i niti malo lijepo i ugodno vrijeme je prošlo ali ja još uvijek gledam naprijed s razboritim optimizmom i nadam se da ćemo i ovoga puta pokazati što European Coastal Airlines može učiniti za Hrvatsku, otoke i šire. Povezujemo ljude, obitelji, poslove i zbližavamo prekrasnu Hrvatsku kao nikada prije. Ovo radimo leteći iznad iznimno prekrasne zemlje. ECA je društveno odgovorna tvrtka koja posebnu pažnju posvećuje očuvanju okoliša i poštivanju ekoloških standarda što je jedan od naših glavnih prioriteta .

Računam na sve Vas da ćete biti dio naše priče.

S poštovanjem,
Klaus Dieter Martin, Izvršni Direktor

Povezane vijesti: