Rentlio Rediscover: Tehnologija devedesetih samo je dio problema modernih hotelijera

Budućnost hotelskih operacija kroz neizbježan spoj hotelijerstva i tehnologije bili su fokus prvog hrvatskog hotel-tech okupljanja održanog u Zadru

Autor:  HrTurizam.hr

8. studenoga 2022.

Budućnost hotelskih operacija kroz neizbježan spoj hotelijerstva i tehnologije bili su fokus prvog hrvatskog hotel-tech okupljanja održanog u Zadru na kojem je IT tvrtka Rentlio okupila lidere i profesionalce s područja hotelijerstva, turizma i tehnologije.

Ovim događanjem cilj je temu tehnologije u hotelijerstvu gurnuti u prvi plan, budući se ono suočava s dva goruća izazova – nedostatak radne snage i nužna potreba za digitalizacijom.

Na prvom Rediscoveru održano je više zanimljivih predavanja među kojima je i ono Georg Bausera, jednog od prvih zaposlenika i bivšeg direktora međunarodnog razvoja američkog Airbnb-a. U sklopu panel rasprave o digitalizaciji hotelijerstva sudjelovali su Marko Šagi iz tvrtke SAOP, Ljudevit Habjanec iz Monri Paymentsa i Jozo Kosir iz hotela A'mare.

Digitalne navike i očekivanja te iskustva prožeta tehnologijom nužnost su u hotelijerstvu i turizmu kako bi se održao korak sa sve zahtjevnijim gostima. Svemu tome nikako ne pomažu trenutna tehnološka rješenja koja izgledom, ali i funkcionalnostima podsjećaju na prošlost.

Rentlio rediscover photo 2

Rentlio rediscover photo 1

U sklopu svog inspirativnog predavanja o potrebama modernih gostiju Marko Mišulić, prvi čovjek Rentlija, predstavio je i novo programsko rješenje svoje tvrtke – Rentlio Pro.

"Rentlio Pro je zasebna verzija našeg programskog rješenja namijenjena isključivo modernim  hotelijerima. Potrebe današnjih digitalnih gostiju nije moguće zadovoljiti zastarjelom operativnom tehnologijom koja još uvijek prevladava u hotelima. Vidjeli smo u tome našu priliku te razvili Rentlio Pro – hotelski operativni sustav izgrađen na najnovijim tehnologijama i adekvatan modernom vremenu. Od hotelijera se očekuje da u situaciji nedostatka radne snage pružaju jednaku ili bolju uslugu nego jučer. Bez odgovarajuće tehnologije to jednostavno nije moguće", objasnio je Mišulić.

///Marko Mišulić, Rentlio: Zašto je digitalizacija turizma danas imperativ

Novo izdanje Rentlio Rediscovera već je najavljeno i za iduću godinu, a sudeći prema prvim reakcijama publike, više je nego očito kako je hotelijerima nedostajalo okupljanje na kojem će upravo tehnologija biti u prvom planu.

Izvor fotografija: Rentlio

Autor:  HrTurizam.hr

8. studenoga 2022.