mađarska htz

Roadshow prezentacije Hrvatske na mađarskom tržištu

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj sudjelovalo je na roadshow prezentacijama pod nazivom “Around the world” u organizaciji Aviarepsa, zajedno s petnaestak ostalih izlagača, izvijestila je Ivana Herceg, direktorica...

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj sudjelovalo je na roadshow prezentacijama pod nazivom “Around the world” u organizaciji Aviarepsa, zajedno s petnaestak ostalih izlagača, izvijestila je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj.

Hrvatska turistička ponuda prezentirana je u Győru, Budimpešti i Debrecenu, dok će se posljednja u nizu prezentacija održati 15. listopada u Szegedu. Ove su prezentacije okupile velik broj turoperatora i agenata iz brojnih turističkih agencija, ali i predstavnike medija i turističkog sektora.

Tijekom prezentacije Hrvatske naglašeni su odlični rezultati s mađarskog tržišta ove godine, odnosno rast od 100% u dolascima i 90% u noćenjima u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, a naglašen je i sve veći rast turističkog prometa gostiju koji u Hrvatsku dolaze posredstvom agencija. Istaknute su i prednosti Hrvatske u MICE segmentu, mogućnosti city break putovanja, a najavljen je i Advent u Zagrebu.

“Tijekom sastanaka s poslovnim partnerima, koji su u velikom broju bili zainteresirani za hrvatske destinacije, naglašeno je kako je naša zemlja među omiljenim inozemnim destinacijama Mađara. U skladu s navedenim, u idućoj godini očekujemo nastavak dobrih trendova s mađarskog tržišta, odnosno očekujemo da će Hrvatska i sljedeće godine biti najpopularnija inozemna destinacija na mađarskom tržištu”, izjavila je Herceg.

Dodajmo kako je nedavno na tržištu Mađarske, povodom završetka glavne ljetne sezone, održana i prezentacija Udruženja nacionalnih turističkih predstavništava (ANTOR). U sklopu programa je sudjelovalo i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj, zajedno s turističkim predstavništvima Malte, Cipra i Slovačke.

Prezentacija je održana u Budimpešti, prisustvovalo je šezdesetak uzvanika koje je pozdravila Judith Molnar, predsjednica mađarske Udruge putničkih agencija (MUISZ) i izvršna direktorica OTP Travela, a koja je u svojem govoru zahvalila svim predstavnicima te istaknula prednosti svake od destinacija, gdje je za Hrvatsku rekla da se i dalje radi o omiljenoj ljetnoj destinaciji za većinu Mađara.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN