Ryanair lansirao Covid-19 Travel Wallet

Ryanair lansirao je Covid-19 Travel Wallet kako bi putnici mogli učitati svoje negativne PCR testove, potvrde o cijepljenju Covid i druge Covid dokumente koji će biti potrebni za putovanja...

Ryanair lansirao je Covid-19 Travel Wallet kako bi putnici mogli učitati svoje negativne PCR testove, potvrde o cijepljenju Covid i druge Covid dokumente koji će biti potrebni za putovanja u EU ovog ljeta, a koji je dostupan samo u mobilnoj aplikaciji Ryanair.

Uspješno uvođenje Covid cjepiva zabilježit će povratak putovanja na odmor u EU u ljeto 2021., a naš novčanik Ryanair Covid Certificate Wallet učinit će zrakoplovna putovanja lakšim za kupce ovog ljeta, ističu iz Ryanair-a.

Ryanair je uvjeren da će EU-ov program uvođenja cjepiva ukloniti trenutna ograničenja putovanja u EU na vrijeme za školske praznike (od lipnja do rujna), a u međuvremenu kupci mogu iskoristiti Ryanairov Travel Wallet C-19, u kojem će biti smješteni sve Covid putne isprave na jednom mjestu što olakšava prezentaciju u zračnim lukama na dan putovanja.

Budući da vlade EU neće imati putovnicu o cjepivu za ovo ljeto, Ryanair ima na umu da će neke države EU možda trebati dodatne putne isprave Covid, a Ryanairova nova putnička lisnica C-19 osigurava putnicima da sačuvaju sve svoje putne isprave Covid-19 i osigurajte ih na jednom mjestu za prezentaciju u zračnim lukama na njihovom sljedećem bijegu

Jako smo zadovoljni što smo lansirali ovaj putnički novčanik Ryanair C-19 dok se pripremamo za povratak obiteljskih praznika u ljeto ‘21. Mnogi će kupci Ryanaira uzeti svoj prvi odmor nakon više od godinu dana, pridržavajući se novih putnih smjernica, a ovaj putnički novčanik C-19 omogućava kupcima da pohrane sve svoje Covid dokumente kao što su rezultati PCR testova, obrasci za lociranje putnika i potvrde o cjepivima” istaknula je direktorica marketinga Ryanaira, Dara Brady te dodala kako je Ryanairov ljetni raspored za ljeto 2021. već su u prodaji.

Također, u Ryanairu vjeruju da će se, nakon što se visoko rizična i starija populacija ljudi u Europi cijepi do kraja svibnja ili lipnja, ograničenja putovanja ublažiti i zračni prijevoz doživjeti povratak jer postoji velika potražnja za putovanjima.

/ / / Izrael je otvorio Pandorinu kutiju. Europska komisija i dalje vijeća te kasni s donošenjem odluka

Radi se o vrlo jednostavnoj aplikaciji ili sustavu koju može napraviti svaka ozbiljna IT kompanija specijalizirana za taj segment. I zato su u najmanju ruku čude izjave Europske komisije da za izradu aplikacije ili sustava za „digitalnu zelenu propusnicu“ koja će biti predstavljena 17.ožujka, je potrebno dva do tri mjeseca.

Već prošle godine, Međunarodno udruženje zračnog prometa (IATA) predstavilo je digitalnu aplikaciju IATA Travel Pass, koja se trenutno testira u suradnji s Air New Zeland i drugim avio kompanijama. Cilj je omogućiti kupcima neometano upravljanje digitalnom putnom dokumentacijom tijekom cijelog putovanja s ciljem bržeg prolazak granica i kontrolnim točkama u zračnim lukama.

Uglavnom radi se o istoj namijeni i formi, jedino je izazov sakupiti sve podatke na jedno mjesto, te da se ne dogodi situacija da imamo desetke različitih aplikacija umjesto jedne na razini EU ili globalno. Što se trenutno i događa zbog tromosti i kasnog donošenja odluka od strane Europske komisije. IATA, UNWTO i razna druga stručna turistička udruženja već od prošle godine ističu važnost za standardizacijom svih protokola.

Također, cijeli sustav je već umrežen i centraliziran, pošto države članice dostavljaju podatke o epidemiološkoj situaciji u Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti ( ECDC ) , prema kojoj je na platofmru Re-Open.eu objavljena karta zemalja EU po različitim bojama ili zonama (zelena, narančasta, crvena, siva) – i to po regijama, što je ključno. Doduše Hrvatska je i dalje podijeljena na samo dvije regije, a po županijama

/ / / RE-OPEN EU: ZAŠTO JE HRVATSKA I DALJE PODIJELJENA NA DVIJE REGIJE, A NE PO ŽUPANIJAMA? HOĆE LI NAPOKON NETKO POSLATI DOPIS I REAGIRATI?

Digitalizacije ubrzava sve procese. Ako ju koristimo naravno.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN