Ryanair odgodio plan za ljetnu bazu u Zadru

Ryanair je, kako piše Zadarski.hr, potvrdio kako je njegova planirana ljetna baza u Zadru otkazana zbog sve lošije situacije s virusom COVID-19 i povećanih zabrana putovanja. Podsjetimo, Lauda odnosno...

Ryanair je, kako piše Zadarski.hr, potvrdio kako je njegova planirana ljetna baza u Zadru otkazana zbog sve lošije situacije s virusom COVID-19 i povećanih zabrana putovanja.

Podsjetimo, Lauda odnosno Laudamotion trebao je od ove godine upravljati bazom u Zadru u ime Ryanaira, no sada je plan odgođen do ljeta 2021. godine.

Ryanair žali što će ta odluka rezultirati nizom otkazanih letova. Svi pogođeni putnici su primili obavijesti e-poštom o otkazivanjima letova. Putnici kojih se ovo tiče moći će birati između punog povrata ili putnog kredita koji će se moći iskoristiti na letovima Ryanaira u sljedećih 12 mjeseci, stoji u službenom priopćenju.

Ryanair se, kako navode, i dalje u potpunosti pridržava smjernica WHO-a i nacionalnih vlada za zabranu putovanja. Situacija se svakodnevno mijenja i svi putnici na letovima pogođenim zabranama putovanja ili otkazivanjima primaju e-poštu te im se nude zamjene letova, puni povrat novca ili putni bonusi.

“Ryanair je najavio kako se zbog situacije s korona virusom, nažalost, ukidaju letovi na pojedinim linijama u travnju. Otkazano je oko 150 letova na više destinacija. Najviše otkazanih letova je iz Dublina, Londona, Bruxellesa i Stockholma, dok pojedine linije kao što su Beč, Prag, Göteborg, Dűselldorf i Karlsruhe idu prema planiranom redu letenja potkraj ožujka i početkom travnja”, izjavio je za Zadarski.hr glasnogovornik zadarskog aerodroma Nikola Barać.

Sezona međunarodnih letova počinje kada i Ryanairov ljetni red letenja za Zemunik, koji je trebao krenuti 29. ožujka. Ove godine najavili su povezivanje s čak 32 destinacije, od čega je ukupno novih čak 12 linija.

Učinak otkazanih letova na promet Zračne luke Zadar kretat će se na oko 25.000 dolaznih putnika ili oko 50 posto prometa u travnju, ocjenio je Barać gubitke koje će zadarski aerodrom pretrpjeti zbog otkazivanja letova.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN