Ryanair uvodi osam novih linija iz Zagreba

Ryanair, najveća europska zrakoplovna kompanija, danas je otvorila svoju bazu u Zračnoj luci Franjo Tuđman i najavila da će u zračnoj luci imati ​​dodatni zrakoplov, pa će od tako...

Ryanair, najveća europska zrakoplovna kompanija, danas je otvorila svoju bazu u Zračnoj luci Franjo Tuđman i najavila da će u zračnoj luci imati ​​dodatni zrakoplov, pa će od tako od prosinca ove godine flotu činiti ukupno 3 bazirana zrakoplova.

Ukupna investicija Ryanaira za Zagreb iznosi 300 milijuna dolara, a u ponudi aviokompanije će tijekom zime biti više od 60 odlaznih letova tjedno na 24 linije, uključujući 9 novih linija prema europskim odredištima.

Uz novu liniju prema Manchesteru, Ryanair u prosincu uvodi dodatnih osam linija! Ukupno 24 međunarodne linije biti će dostupne od ovog prosinca iz zagrebačke zračne luke. Ukupna investicija Ryanaira za Zagreb iznosi 300 milijuna dolara, a u ponudi aviokompanije će tijekom zime biti više od 60 odlaznih letova tjedno na 24 linije, uključujući 9 novih linija prema europskim odredištima.

Na konferenciji za medije održanoj u zagrebačkoj zračnoj luci izvršni direktor Ryanaira, Eddie Wilson, izjavio je kako su duševljeni što otvaraju bazu u Zagrebu i što mogu najaviti zimski Ryanairov red letenja od prosinca uz dodatan, treći bazirani zrakoplov. “Ovaj dodatni kapacitet predstavlja ukupnu investiciju od 300 milijuna američkih dolara u Zračnoj luci Franjo Tuđman i igrat će važnu ulogu u potpori oporavku turizma u glavnom gradu Hrvatske jer Ryanair osigurava veliku povezanost tijekom cijele godine“, dodao je Wilson.

Nakon velike potražnje ovog ljeta, red letenja Ryanaira tijekom zimskog reda letenja pomoći će u pozicioniranju Zagreba kao ključne city break destinacije i podržat će oporavak hrvatske turističke industrije.

S 15 odredišta koji se mogu odabrati ovog ljeta i njih čak 24 ove zime – uključujući 9 novih linija – naši će putnici imati velik izbor kada planiraju svoje sljedeće sunčane praznike na destinacijama poput Malage, Malte ili Pafosa, ili city break odmora u Dublinu, Baselu ili Napulju.

Ryanairov zimski red letenja 2021. u Zagrebu uključuje:

• 3 bazirana zrakoplova (ulaganje od 300 milijuna dolara) – 90 novih izravnih radnih mjesta

• 9 novih linija – Basel, Eindhoven, Malaga, Malta, Manchester, Napulj, Pafos, Solun (na svima će prometovati 2 puta tjedno) i Dublin (3 puta tjedno)

• Ukupno 24 linije iz/prema 16 država – Belgija, Bugarska, Cipar, Francuska, Njemačka, Grčka, Irska, Italija, Malta, Crna Gora, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švedska, Švicarska i Ujedinjeno Kraljevstvo

• 62 leta tjedno

Naslovna fotografija: Ryanair

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN