Safe Stay in Croatia oznaku preuzelo 10.000 turističkih subjekata. Uskoro kreću i prve provjere

Kao što znamo, primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola, kao i procijepljenost turističkih djelatnika, svakako će biti važan element percepcije Hrvatske kao sigurne destinacije. S tim ciljem, predstavljena je nacionalna...

Kao što znamo, primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola, kao i procijepljenost turističkih djelatnika, svakako će biti važan element percepcije Hrvatske kao sigurne destinacije.

S tim ciljem, predstavljena je nacionalna oznaka sigurnosti – Safe stay in Croatia, a koju je do danas prema informacijama iz Ministarstva turizma i sporta preuzelo 10.000 korisnika u turističkom sektoru.

Hvala svima na podršci i odgovornosti. Zajedničkim snagama nastavljamo pozicionirati kao sigurnu, odgovornu i poželjnu destinaciju, a uskoro kreću i prve provjere poštivanja protokola“, ističu iz Ministarstva turizma i sporta.

Što se tiče kontrole, postoje tri razine kontrole poštuju li se pravila zadana protokolom. 

Prva kontrola je od strane Ministarstva turizma i sporta koji će raditi ad hoch kontrole, druga je kontrola strukovnih udruženja, a treće će biti prema eventualnim prijavama gostiju putem web stranice, ako nešto nije po zadanim standardima.

Preuzmite sigurnosne oznake – Safe stay in Croatia

Imperativ je da svi u turizmu preuzmu oznaku Safe stay in Croatia te je jasno istaknu na svojim objektima. Također, kako bi se Hrvatska prezentirala kao sigurna destinacija, važno je da se oznake i kao sve druge prateće video i foto materijale, komunicirate preko svojih društvenih kanala i općenito u komunikaciji prema tržištu i gostima.

Foto: NP Plitvička jezera

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN