Sažeti pregled najvažnijih informacija o radu stranaca u turizmu

Na stranicama MINT-a objavljen je sažeti pregled najvažnijih informacija o radu stranaca u turizmu, a sukladno dokumentu, mogući oblici rada stranaca u turizmu razrađeni su po vrstama dozvola: Rad...

Na stranicama MINT-a objavljen je sažeti pregled najvažnijih informacija o radu stranaca u turizmu, a sukladno dokumentu, mogući oblici rada stranaca u turizmu razrađeni su po vrstama dozvola:

  1. Rad unutar godišnje kvote – Turistički animatori, turistički zastupnici, kuhari nacionalne kuhinje, maseri posebnih vrsta masaža, instruktori ronjenja
  2. Rad izvan godišnje kvote – Turistički zastupnici i animatori:
  3. Rad do 90 dana, potvrda o prijavi rada – Pružatelji usluga u turizmu, turistički zastupnici odnosno animatori

Za svaki od navedenih oblika rada stranaca u turizmu, u dokumentu možete pronaći informacije o zakonskom utemeljenju, mjestu i trajanju rada, potrebnoj dokumentaciji i postupku podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvole. Strancu će se odobriti privremeni boravak ako se dokaže svrha privremenog boravka, ima valjanu putnu ispravu, sredstva za uzdržavanje te zdravstveno osiguranje.

Prilog: Rad stranaca u turizmu i vrste dozvola

Utvrđene godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2017.

Odlukom o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2017. utvrđeno je da ukupna godišnja kvota dozvola za zapošljavanje stranaca u Republici Hrvatskoj iznosi 7.026 dozvola. Od ukupnih kvota za turizam najviše je traženo kvota, njih 60 za masere posebnih vrsta masaža, kuhare nacionalne kuhinje ukupno 4o kvota , 30 za turističke animatore kao i 30 kvota za turističke zastupnike te pet kvota za instruktore ronjenja.

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN