Podcast SEZONA2021: Ivana Herceg direktorica predstavništva HTZ-a iz Mađarske – profil mađarskog tržita

U posebnom specijalu izdanju podcasta Homo Turisticus – SEZONA2021 donosimo ključne informacije s naših emitivnih turističkih tržišta.  Glavni cilj je što bolje informirati i educirati turističke djelatnike o emitivnim tržištima, kako...

U posebnom specijalu izdanju podcasta Homo Turisticus – SEZONA2021 donosimo ključne informacije s naših emitivnih turističkih tržišta. 

Glavni cilj je što bolje informirati i educirati turističke djelatnike o emitivnim tržištima, kako bi pogotovo ove, a tako i u budućnosti što bolje pozicionirali našu turističku ponudu prema spomenutim tržištima, što je svima zajednički interes. 

U epizodi od pet podcasta, donosimo ključne informcije s tržišta NjemačkeAustrije, Slovenije, Poljske i Mađarske, naših glavnih emitivnim tržištima od kojih puno očekujemo ove turističke godine ukoliko epidemiološka situacija u RH i u tim zemljama bude povoljna.

U drugom izdanju donosim glasna razmišljanja od direktorice predstavništva HTZ-a iz Mađarske, Ivane Herceg.

Hrvatska i Mađarska postigle dogovor kojim se olakšavaju turistička putovanja

Hrvatska i Mađarska postigle su nedavno bilateralni dogovor kojim će međusobno priznavati potvrde o cijepljenju bilo kojim cjepivom protiv bolesti COVID-19.

Riječ je o dogovoru kojim će se, uz predočenje potvrde o cijepljenju, omogućiti nesmetana putovanja hrvatskih i mađarskih građana između ove dvije zemlje, a koji će granice moći prelaziti bez ograničenja, odnosno bez obvezne samoizolacije ili predočenja negativnog testa. “Vijest o sklapanju bilateralnog dogovora između Hrvatske i Mađarske došla je u pravi trenutak te će zasigurno veliki broj Mađara za svoja odredišta odabrati upravo hrvatske destinacije, istaknula je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Budimpešti nadodavši kako će dobrim trendovima pridonijeti i po prvi puta uvedena aviolinija između Budimpešte i Zadra, koja će od srpnja prometovati dva puta tjedno.

Hrvatska ima svoju sigurnu i stabilnu poziciju te je Mađarima najbliže more. Destinacija u koje se dobro osjećaju i što je još važnije, destinacija u kojoj se osjećaju dobro došli, navodi Herceg te dodaje kako je Hrvatska destinacija za koju znaju što ih čeka jer im je poznata destinacija.

Naša predviđanja su jako dobra. U posljednjih mjeseca dana zabilježen je veliki booking za Hrvatsku. Važno je reći i kako je Szallas.hu, najveća online agencija u Mađarskoj počela primjenjivati našu oznaku Safe Stay in Croatia. Oni u svojoj ponudi imaju oko 20.000 subjekata iz Hrvatske, svi oni koji su nositelji oznake imaju tu istu oznaku izlistanu na web stranici agencije, gdje su sve informacije što to znači i koji su to standardi. To je jako dobro, da nas jedna takva velika agencija promovira i dodatno ulijeva sigurnosti svojim korisnicima, a našim turistima te tako širi poruku Hrvatske kao sigurne destinacije“, dodaje Herceg

Cijeli razgovor saslušajte u podcastu SEZONA2021 by HrTurizam.hr.

Podcast možete slušati OVDJE, kao i na Amazon Music, Google Podcast, Spotify ili preko Apple Podcasts

Prilog: PROFIL EMITIVNOG TRŽIŠTA – IZDANJE 2021.- MAĐARSKA

Sponzor / Pokrovitelj: VOX Electronics

VOX electronics je prepoznatljiv brand za potrošačku elektroniku i male kućanske aparate s misijom da „best value for money“ odnosom kvalitete i cijene odgovaraju potrebama velikog broja korisnika.

Ključne informcije s tržišta Austrije, Slovenije i Poljske

Uskoro nastavljamo dalje s ključnim i svježim informacijama s tržišta Austrije, Slovenije i Poljske. Naša najbliža emitivna tržišta sa kojih puno očekujemo ove turističke godine ukoliko epidemiološka situacija u RH i u tim zemljama bude povoljna.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN