Slovenija krenula epidemiološki mapirati i pojedinačno gledati svaku hrvatsku županiju

Vlada Republike Slovenije je krenula epidemiološki mapirati i pojedinačno gledati svaku hrvatsku županiju, što je za nas odlična vijest za naš turizam , jer da je suprotno zbog epidemiološke...

Vlada Republike Slovenije je krenula epidemiološki mapirati i pojedinačno gledati svaku hrvatsku županiju, što je za nas odlična vijest za naš turizam , jer da je suprotno zbog epidemiološke situacije već bi cijela Hrvatska bila u crvenoj listi.

Tako su prema epidemiološkoj situaciji Istra i Kvarner ostali na zelenoj listu, dok su druge jadranske županije na žutoj listi. Druge županije koje su u žutoj zoni ili listi preporučen je samo veći oprez. Tako da slovenski državljani koji dolaze iz zelenih i žutih regija ne podliježu 14-dnevnoj karanteni, ali svakako je potreban veći oprez. 

Za vrijeme odmora neophodno je samozaštitno ponašanje, održavanje sigurne udaljenosti, higijena ruku i, naravno, izbjegavanje mjesta s velikom koncentracijom drugih ljudi – puni restorani, noćni klubovi – istiću slovenske Vlade.

Izvor: Vlada RS

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN