Službeno: Eagle Hills iz Ujedinjenih Arapskih Emirata novi vlasnik Sunčanog Hvara

CPI Property Group ( CPIPG ) povrdila je službeno kako je prodala u 100% udjelu SUNČANI HVAR NEKRETNINE d.o.o. i SUNČANI HVAR d.d., tvrtke koje posjed...

Autor:  HrTurizam.hr

21. studenoga 2023.

CPI Property Group ( CPIPG ) povrdila je službeno kako je prodala u 100% udjelu SUNČANI HVAR NEKRETNINE d.o.o. i SUNČANI HVAR d.d., tvrtke koje posjeduju i upravljaju hotelima Sunčani Hvar, tvrtki Eagle Hills iz Abu Dhabija.

"CPIPG i dalje bilježi snažan interes ulagača za hotele jer su se turizam i poslovna putovanja u potpunosti oporavili od razdoblja pandemije COVID-19", rekao je Jan Kratina, direktor CPI Hotels i dodao kako su sigurni da će Eagle Hills pridonijeti daljnjem uspjehu Hvara kao poželjne turističke destinacije.

Tvrtka Eagle Hills je tako nakon preuzimanja Bluesun Hotels&Resorts prije dvije godine, kupila i najvećeg hotelijera u Splitsko - dalmatinskoj županiji - Sunčani Hvar. 

Glavne djelatnosti Eagle Hills Grupe su ulaganja u nekretnine i razvoj nekretnina s fokusom na tržišta u razvoju diljem Europe, Bliskog Istoka i Afrike. Na čelu Grupe je Mohamed Ali Rashed Alabbar, koji upravlja razvojem projekata za izgradnju objekata mješovite uporabe ukupne vrijednosti iznad 50.000.000.000 eura. Zanimljivo, ista tvrtka je trebala graditi “zagrebački Manhattan” na području Zagrebačkog velesajma te je investitor projekta Beograd na vodi.

Sunčani Hvar 

Foto: Sunčani Hvar

Autor:  HrTurizam.hr

21. studenoga 2023.