Službeno je! Hrvatska domaćin NASCAR GP-a sljedeće tri godine

Hrvatska je sredinom studenog po prvi puta bila domaćin prestižne europske automobilističke serije utrka NASCAR, a utrka na Automotodromu Grobnik organizacijski je ispunila sva očekivanja. Dapače, kako ističu iz...

Hrvatska je sredinom studenog po prvi puta bila domaćin prestižne europske automobilističke serije utrka NASCAR, a utrka na Automotodromu Grobnik organizacijski je ispunila sva očekivanja.

Dapače, kako ističu iz NASCAR Whelen Euro Series, organizacija utrke i Automotodrom Grobnik su čak nadmašili sva očekivanja.

To govori i činjenica, kako je samo pet dana nakon utrke NASCAR GP-a na Automotodromu Grobnik službeno potvrđeno kako se Nascar vraća i dogodine te je Hrvatska stavljena u službeni kalendar utrka za 2021.godinu.

“Jako smo sretni s postignutim dogovorom oko dugoročne suradnje s Automotodromom Grobnik. Pronašli smo fantastično mjesto za NASCAR GP. Nalazi se uz more, na predivnoj hrvatskoj „rivijeri“, staza je jako lijepa i vozači su bili jako zadovoljni s njom. U zaposlenicima Automotodroma Grobnik pronašli smo vrlo motivirane, predane partnere. Izvrstan je interes za NASCAR utrke u tom području i svi su sjajno surađivali kako bi tamo organizirali prvu NASCAR utrku. Jugoistočni dio Europe je za nas novo područje koje tek otkrivamo i definitivno smo našli novi dom u Hrvatskoj za EuroNASCAR. Također, želimo surađivati s lokalnim federacijama i drugim partnerima u cilju razvoja vozača iz regije, postoje mnogi talenti koje samo trebamo otkriti. Ovo je vrlo pozitivan korak za budućnost” zaključio je NWES President CEO Jerome Galpin.

Član Uprave Automotodroma Grobnik smatra kako je grobničku pistu, ali i njega osobno ovo vjerojatno najvažniji trenutak od postavljanja novog asfalta 2018. godine.

To što smo dobili Nascar Euro Series za sljedeće tri godine plus dvije godine dokaz je da se prepoznalo ulaganje u samu stazu i oko nje, izjavio je član Uprave Automotodrom Grobnik Robert Žiković te dodao:

“Vjerujemo da ovime počinje jedan nova era za Grobnik i naš kraj. Nadam se da nas druge godine pandemija neće prisiliti da objekt opet moramo zatvoriti za javnost, jer interes publike postoji. Ova manifestacija, osim iz gledišta sporta, može dati značajan doprinos u razvoju hrvatskog automobilizma ali i turističkog sadržaja. Uz iznimnu podršku Hrvatskog Auto i Karting Saveza i njegovog predsjednika Davorina Štetnera organizirat ćemo još bolju utrku, s nadom da će se u sljedećim godinama prijaviti još hrvatskih vozača. U suradnji s HAKS-om zadnjih godina radimo na tome da se što više vozača profilira za vožnju kruga. Vjerujemo da bi se i kroz utrku ovog ranga mogao profilirati još poneki domaći vozač. Godina 2021. bit će izazovna, ali veselimo joj se jer nas u rujnu čeka pravi  spektakl

“Ponosan sam što se ovo veliko natjecanje vraća u Hrvatsku i to vjerujem pred gledateljima! Ovo je plod iznimne suradnje Automotodroma Grobnik, Hrvatskog auto i karting saveza i ostalih sudionika. Zahvaljujem timu Automotodroma Grobnik predvođenim Robertom Žikovićem, predsjedniku NASCAR-a Jeromu Galpinu i svima uključenima u ovaj spektakl! Nažalost, termin nismo mogli birati te se Nascar podudara s terminom Buzetskih dana, utrke Europskog prvenstva na brdskim stazama. Ipak, ovo znači da ćemo tog vikenda imati praznik automobilizma u Hrvatskoj s dva spektakularna događaja” izjavio je Predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner.

Usporedbe radi, NASCAR u Europi možemo komparirati s Formulom 1. Tako će Hrvatska 2021. godine biti domaćin dva velika spektakla, World Rally Championship – WRC-a i NASCAR Whelen Euro Series. 

Naslovna fotografija: NASCAR Whelen Euro Series / Stephane Azemard ? Ilustracija: HrTurizam.hr

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN