Službeno je! Spajanjem Marriott i Starwood nastaje najveća hotelska kuća na svijetu

Gotovi su pregovori i sada je službeno objavljeno kako su dioničari hotelskih grupacija Marriott International i hoteli Starwood podržali spajanje dviju kompanija kojim nastaje najveća hotelska kuća na svijetu....

Gotovi su pregovori i sada je službeno objavljeno kako su dioničari hotelskih grupacija Marriott International i hoteli Starwood podržali spajanje dviju kompanija kojim nastaje najveća hotelska kuća na svijetu.

Najveća hotelska kuća na svijetu u svom portfelju imati će 30 brendova s ukupnim kapacitetom od 1,1 milijun soba te oko 5700 hotela u 100 zemalja svijeta.

Pregovori su u startu išli u dobro smjeru te je već bila prihvaćena ponuda o preuzimanje Marriota, no u posao se umiješao Kineski osiguravajući div Anbang koji je ponudio 14 milijardi dolara. Nakon dugotrajnih pregovora, Anbang se ipak povukao te je prihvaćena ponuda Marriotta od 12,4 milijardi dolara.

Starwood je u Hrvatskoj prisutan kroz brendove Sheraton, Le Meridien, Westin i FourPoints by Sheraton. Na ovogodišnjoj konferenciji Hotel Adria Forumu predstavnik grupacije Marriott International u Hrvatskoj, Ivica Čačić najavio je kako Marriott u Hrvatskoj do 2020.godine planira otvoriti četiri ili pet novih hotela.

Kako će spajanje ovih dviju kompanija utjecati na hrvatski turizam vidjet ćemo uskoro. Cijeli proces trebalo bi biti zaključen do sredine sljedeće godine.

Službeni izvještaj za medije pročitajte ovdje

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN