Spoj prirode i tehnologije: U NP Plitvička jezera postavljene pametne klupe na solarni pogon

Inovativna rješenja poboljšavaju iskustvo posjetitelja.

Autor:  HrTurizam.hr

21. studenoga 2023.

Doživite spoj prirode i tehnologije u Nacionalnom parku Plitvička jezera – gdje se inovacija susreće s ljepotom prirode! Sada možete bezbrižno snimati uspomene i puniti svoje uređaje dok uživate u mirnom odmoru.

"Naša predanost održivosti zadovoljava vaše potrebe za besprijekornim i ekološki prihvatljivim posjetom", ističu iz Nacionalnog parka.

U stalnim nastojanjima da poboljšaju iskustvo posjetitelja, u NP Plitvička jezera strateški su integrirali inovativna rješenja u skladu s rastućim potrebama i preferencijama gostiju. 

Prepoznajući rasprostranjenost korištenja mobilnih uređaja među posjetiteljima s ciljem bilježenja uspomena, posebno na mjestima s velikim prometom kao što su Ulaz 1 i pomoćni Ulaz 2 – Flora, predstavili su pametne klupe i stolove na solarni pogon.

Pametne klupe
Pametne klupe na solarni pogon u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Ovi vrhunski dodaci ne samo da gostima pružaju mirno mjesto za odmor, već nude i pogodnost punjenja njihovih mobilnih uređaja pomoću održive solarne energije. Implementacija ovih pametnih klupa označava značajan korak prema modernizaciji ponude usluga i osiguravanju besprijekornog iskustva za posjetitelje.

Ugradnja napredne tehnologije solarnih ploča omogućuje ovim klupama i stolovima da koriste sunčevu energiju tijekom cijeloga dana. Ta se energija potom koristi za napajanje punionica, čime se smanjuje potrošnja konvencionalne energije i pridonosi smanjenju emisije stakleničkih plinova. 

"Prihvaćanje obnovljivih izvora energije temelj je naše misije održivog razvoja", navodi se na službenim stranicama NP Plitvička jezera.

Osim praktičnosti, pametne klupe i stolovi značajno doprinose poboljšanju cjelokupnog iskustva posjetitelja unutar parka. Gosti sada mogu u potpunosti uroniti u prirodne ljepote područja bez brige o istrošenoj bateriji mobilnog uređaja.

Ova tehnološka integracija osigurava neprekidnu vezu s prirodom, omogućujući posjetiteljima da u potpunosti cijene raskoš parka.

Foto: NP Plitvička jezera

Autor:  HrTurizam.hr

21. studenoga 2023.