Srednjovjekovni viteški turnir u Parku prirode Papuk

Tradicionalni Srednjovjekovni viteški turnir okupio je rekordan broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, ali i svijeta. Tako su se šetnjom ovim slavonskim biserom mogli susresti posjetitelji iz Mađarske, Slovenije,...

Tradicionalni Srednjovjekovni viteški turnir okupio je rekordan broj posjetitelja iz svih krajeva Hrvatske, ali i svijeta. Tako su se šetnjom ovim slavonskim biserom mogli susresti posjetitelji iz Mađarske, Slovenije, Njemačke, Nizozemske pa čak i SAD-a.

Organizatorima manifestacije, Parku prirode Papuk, Turističkoj zajednici općine Čačinci, Redu vitezova Ružice grada i Hrvatskim šumama ove godine vremenska prognoza bila je osobito naklonjena pa je viteški turnir došao kao kruna na kraju rekordne turističke sezone.

Za vrijeme trajanja srednjovjekovne bajke na Jankovcu u Slatinskom Drenovcu održavao se PReKUL festival, odnosno „Bitka za utvrdu Klak“. Klak je smješten na 305 metara nadmorske visine i dominantno se uzdiže iznad mjesta Slatinski Drenovac. Srednjovjekovna bitka se odigrala u podnožju drenovačkog Klaka. Red vitezova Ružice grada bitkom su dočarali srednjovjekovlje, zvuk mačeva i duh viteštva. Na istom mjestu odvijao se i streličarski turnir.

Povezane vijesti: