Sugerirajte teme MINTS-ovih radionica o pristupačnom turizmu

Svaka radionica imat će težište na nekoj temi, a Ministarstvo poziva da sugerirate koje od tema vas zanimaju, odnosno da predložite neku temu vezanu uz pristupačni turizam

Autor:  HrTurizam.hr

16. srpnja 2022.

Ministarstvo turizma i sporta u suradnji s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom nastavlja s radionicama o pristupačnom turizmu namijenjenim pružateljima usluga u turizmu, jedinicama lokalne uprave, turističkim zajednicama, školama kao i svim drugim zainteresiranim dionicima.

Prva radionica održana je u Osijeku, 24. svibnja 2022., a sljedeće radionice održat će se po hibridnom modelu prema sljedećem rasporedu:

  • 18. listopada 2022. godine u Splitu,
  • 19. listopada 2022. godine u Dubrovniku,
  • 8. studenog 2022. godine u Opatiji,
  • 9. studenog 2022. godine u Puli.

Završna konferencija na kojoj će se predstaviti rezultati  radionica te raspravljati o mogućnostima jačanja pristupačnosti hrvatskog turizma održat će se 2. prosinca 2022. godine u Zagrebu, uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom.

Sve radionice bit će snimane i objavljene na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta kako bi mogle poslužiti kao edukativni materijal.

MINTS poziva zainteresirane dionike da ispune upitnik

Svaka radionica imat će težište na nekoj temi, a kako bi bile što učinkovitije, Ministarstvo poziva da sugerirate koje od tema vas zanimaju, odnosno da predložite neku temu vezano uz pristupačni turizam po svojoj preferenciji. Nastavno na navedeno, možete ispuniti kratak upitnik dostupan ovdje.

Izvori: UHPA i MINTS

Autor:  HrTurizam.hr

16. srpnja 2022.