Suradnja UNWTO-a i Expedia Grupe: Dijeljenjem podatka do preciznijih modela turističkih globalnih kretanja i planova za oporavak

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) radit će zajedno s Expedia grupom na jačanju odnosa između javnog i privatnog sektora i poticanju oporavka turizma od utjecaja pandemije COVID-19. Tako su dvije...

Svjetska turistička organizacija (UNWTO) radit će zajedno s Expedia grupom na jačanju odnosa između javnog i privatnog sektora i poticanju oporavka turizma od utjecaja pandemije COVID-19.

Tako su dvije strane potpisale Memorandum o razumijevanju kojim će se surađivati ​​na nizu tema, sa zajedničkim ciljem poticanja oporavka i učiniti sektor otpornijim i održivijim.

Zbog partnerstva između UNWTO-a i Expedia grupe obje će strane dijeliti podatke o turističkim trendovima i kretanjima, kako na globalnoj, tako i na lokalnoj razini.

UNWTO je od samog početka ove krize snažan zagovornik bliske suradnje između javnog i privatnog sektora. Ovo poboljšano partnerstvo pomoći će poboljšati naše znanje o globalnim turističkim trendovima, omogućujući nam da odgovorimo na nove izazove i vodimo oporavku turizma. Također će nam pomoći da u središte ovog oporavka stavimo inovacije i održivost, osiguravajući da turizam bude jači nego prije, rekao je Glavni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili.

Prvenstvno, zajedničke akcije usredotočit će se na tržišnu inteligenciju i inovacije te izmjenu podataka, kako bi se u konačnici dobili točniji i precizniji modeli turističkih globalnih kretanja. To će pomoći u donošenju odluka, stvaranju politika zasnovanih na podacima usmjerenih na održivi oporavak i budući razvoj turizma.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN