Suradnjom Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic zaoštrva se konkurencija na nebu

Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic proširili su suradnju kojom svojim putnicima nude još više odredišta i loyaliti opcija kada putuju prema Velikoj Britaniji, i Sjevernoj Americi, čineći...

Air France, KLM, Delta i Virgin Atlantic proširili su suradnju kojom svojim putnicima nude još više odredišta i loyaliti opcija kada putuju prema Velikoj Britaniji, i Sjevernoj Americi, čineći tako najveću svjetsku partnersku suradnju.

Novi partnerski sporazum omogućit će kupcima nove rute, bolje rasporede letenja, fleksibilniji način rezervacije letova preko mobitela, webova, aplikacija i putničkih agencija te korištenje Bluebiz i Frequent flyer opcija.

Ovim sporazumom omogućena je daljnja povezanost sa 238 gradova u Sjevernoj Americi, 98 u središnjoj Europi i 16 u Velikoj Britaniji; izbor od 110 transatlantskih ruta non-stop, povećanje putničkog i cargo prijevoza na 23 posto ukupnog transatlantskog  prijevoza. 

Godišnji prihodi od zajedničkog ulaganja procjenjuju se na 13 milijardi USD, a ukupan broj zaposlenika u sve 4 kompanije je preko 180.000. Iako se direktno ovo povezivanje ne odnosi na Hrvatsku, ipak kroz povezane letove ili kroz presjedanja ima utucaj i na razvoj našeg turizma.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN