Sutra u Splitu počinje „najzeleniji“ tech&business događaj godine!

Green Future konferencija, koja će u Splitu okupiti više desetaka poslovnih ljudi, znanstvenika, ministara, gradonačelnika i aktivista iz cijeloga svi...

Autor:  HrTurizam.hr

31. svibnja 2023.

Green Future konferencija, koja će u Splitu okupiti više desetaka poslovnih ljudi, znanstvenika, ministara, gradonačelnika i aktivista iz cijeloga svijeta, kreće sutra u 10 sati u splitskom HNK.

Raspravljati će se zelenim tehnologijama, urbanoj i e-mobilnosti, zaštiti okoliša, digitalizaciji poslovanja te financiranju zelenih projekata. 

„Svi koji će sljedeća dva dana biti u Splitu imaju zajednički cilj, a to je održiva budućnost u kojoj, kao društvo, generacijama poslije nas, ostavljamo bolji planet od onog koji smo zatekli.“ – poručio je Marijan Čipčić, jedan od organizatora konferencije.

Nakon spektakularnog prvog izdanja, koje je uživo pratilo oko tisuću posjetitelja, ove godine će u hramu splitske kulture, među ostalima, govoriti Sébastien Pellion iz Glova, bivša ministrica turizma Austrije Elisabeth Köstinger, hrvatska ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, Andrius Bičeika iz REVOLUT-a, splitski gradonačelnik Ivica Puljak i mnogi drugi. 

„Poseban izazov, ali i zadovoljstvo nam je organizirati ovakav događaj, svjetskog značaja u Splitu. Promjene koje želimo potaknuti nisu jednostavne, zahtijevaju interdisciplinaran pristup i umrežavanje svih dionika društva, od poduzetnika, preko javnih službenika do aktivista. Samo zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti budućnost kakvu želimo.“ - istaknuo je Tomislav Buljubašić, suorganizator Green Future konferencije.

Posebna prednost Green Future konferencije upravo je okupljanje predstavnika javnog i privatnog sektora iz cijeloga svijeta čime se osigurava jedinstvena platforma za upoznavanje suvremenih tehnologija i primjera dobre prakse vezanih uz temu koja je univerzalno prihvaćena kao najvažnija preokupacija današnjice.

Gotovo dvije trećine EU fondova su vezane uz zelene tehnologije i tranziciju. Gradovi, županije, tvrtke i udruge koje žele biti u korak s vremenom to su prepoznale i zato imamo izvrstan globalani odaziv na Green Future, jer budućnost dolazi, pripremili se mi ili ne.“ – rekao je Ognjen Bagatin, suorganizator konferencije.

Tech-event koji se ne propušta prepoznali su brojni partneri i sponzori, poput Infobip-a, OTP banke, Matercarda, Ericssona Nikola Tesla, e.on-a, HBOR-a, IMC-a, Schneider-a i EY-a.

"Imamo mnoštvo ideja i inovativnih proizvoda koji se tiču održivosti, okoliša, energije i mobilnosti. Dobro je za naše ljude da vide šta drugi imaju reći, a isto tako i mi imamo znanje koje je relevantno u svjetskim razmjerima. – naglasio je Dean Marušić iz kompanije Ericsson Nikola Tesla.

Dodajmo kako će se u sklopu konferencije, na kojoj se očekuje više od 1000 posjetitelja, održati i Startup Challenge za tvrtke koje razvijaju inovativna rješenja u području održivog razvoja.

Predstavnicima deset startupa bit će omogućeno predstavljanje eko-ideje žiriju, a uz nagrade i stručne savjete, pruža im se mogućnost umrežavanja s titanima industrije i investitorima.

Sve informacije o govornicima i kupnji ulaznica možete pronaći na službenoj web stranici, kao i na društvenim mrežama konferencije.

Autor:  HrTurizam.hr

31. svibnja 2023.