Sv. Filip i Jakov dobiva resort kategorije 5 zvjezdica. Investitor Jako Andabaka

Apartmani su loši, ali kupnja nekretnina u sklopu turističkih naselja su ok.

Autor:  Goran Rihelj

20. studenoga 2023.

Molum Hotel & Residences, turistički resort s 5 zvjezdica u Sv. Filip i Jakov, koji će imati hotel i šest objekata sa 60 luksuznih rezidencija, nova je investicija Jake Andabaka koji se tim "vraća" na turističko tržište.

Resort je smješten u samom središtu Dalmacije, samo 25 km od Zadra i zadarske zračne luke, 50 km od Šibenika, i svega 2,5 sata vožnje od Zagreba.

Trenutno je u fazi provedba građevinskih radova i uređenje cjelovitog turističkog naselja, dok je završetak radova i otvaranje naselja predviđeno je za srpanj 2024. godine.

"Smješten u središtu Dalmacije, na samoj obali pitoresknog mjesta Sv. Filip i Jakov, Molum Hotel & Residences novo je najljepše i najluksuznije mjesto za odmor, koje spaja najbolje od Mediterana. Upravo takvog, zamislio ga je hrvatski poduzetnik i investitor projekta - Jako Andabak, zahvaljujući kojem je turistička ponuda Hrvatske bogatija za resort kategorije 5 zvjezdica, unutar kojeg je smješten hotel, šest objekata sa 60 luksuznih rezidencija, ispred kojih se nalazi uređena plaža, nekoliko velikih bazena, dječji bazen te igralište. Drugim riječima, u njemu se isprepliće sve što je potrebno za idealan odmor cijele obitelji – od wellnessa i SPA zone, fitness centra, restorana, barova, sadržaja za djecu pa sve do nove marine u neposrednoj blizini" navode u priopćenju za medije.

Molum hotel residences 7

Molum hotel residences 1

Ideja cijelog projekta je povezati investiciju s "užitkom" pa se tako već sada 60 spomenutih rezidencija nalazi na tržištu za prodaju, po modelu servisiranih rezidencija. Upravitelj Molum Hotel & Residences jamči minimalni godišnji prinos u iznosu od 4 % od kupoprodajne cijene/investicije u prve četiri godine, odnosno do kraja 2027. godine.

Rezidencije se prodaju kao etažno vlasništvo.

Kao i mnogobrojne premium nekretnine u Hrvatskoj, i ove rezidencije upisane su u Regent Real estate agency, agenciju fokusiranu na premium nekretnine, koja nudi cjeloviti pristup prodavateljima i kupcima nekretnina te koja se u potpunosti vodi potrebama i željama klijenata.

Predmet prodaje je uređena rezidencija koja predstavlja dio Molum Hotel & Residences, koja je namijenjena turističkom iznajmljivanju te koju vlasnik može koristiti uz prednosti koje pruža Molum Hotel & Residences. 

Do tada, sve informacije vezane za ovu atraktivnu investiciju, dostupne su putem Regent agencije za nekretnine te web stranice www.molumrealestate.com.

Kako se navodi na  stranici agencije za nekretnine, očekivani godišnji prinos nakon 2027. godine je 4-6 %, uz održavanje u svrhu očuvanja vrhunske kvalitete i visoke atraktivnosti nekretnina. Vlasnik ima mogućnost korištenja rezidencije, do 4 tjedna u sezoni i u skladu sa željama izvan sezone. 

Screenshot 2023 11 20 at 10
Izvor: Regent.hr

Molum hotel residences 3

Rezidencije se dijele na: A objekt koji se dijeli na stanove površine 45 – 101 m2, B objekt koji se dijeli na stanove površine 35 –  88 m2, C objekt koji se dijeli na stanove površine 35 – 93 m2 te D, E i F objekte koji se dijele na stanove površine 79 – 85 m2.

Apartmani su loši, ali kupnja nekretnina u sklopu turističkih naselja su ok

Zanimljivo je kako u medijskom narativu obiteljski smještaj i privatni smještaj nisu ok i najveće ( ili čak jedino ) "zlo" našeg turizma, ali zato su apartmani u sklopu hotelskih resorta ili nekretnine za prodaju poželjne i ono što našem turizmu upravo treba. Vjerojatno, po mogućnosti uz jak postotak strane radne snage koja će opsluživati goste i održavati resort i uvoz što više namirnica sa stranog tržišta.

To je turizam koje moramo težiti? 

Foto: Molum Hotel & Residences

Autor:  Goran Rihelj

20. studenoga 2023.