Svakodnevno vlakom kroz Hrvatsku, Italiju i Sloveniju za samo osam eura

Krajem travnja Slovenske željeznice su lansirale novu tzv. ljetnu rutu koja prolazi kroz tri države.

Autor:  HrTurizam.hr

31. svibnja 2024.

Ruta je savršena za vikend putovanje jer vlak prolazi kroz 3 zemlje i 8 naselja unutar dva sata.

Riječ je o novoj verziji rute koja je zatvorena prije više od 30 godina, a sada ponovno oživljena. Pruga kojom vlak prometuje, izgrađena je prije više od 150 godina - za vrijeme Austro-Ugarskog carstva.

Pristupačne ulaznice od 8 eura u jednom smjeru izvrstan su mamac za putnike koji vole željeznicu. Vlak polazi iz Trsta, prelazi granicu te ulazi u Sloveniju gdje se zaustavlja na četiri postaje - Sežana, Divača, Pivka i Ilirska Bistrica.

Volite li biciklizam, možete se zaustaviti u Ilirskoj Bistrici i unajmiti e-bicikle kako bi se provozali šumskim stazama ove regije.

/// Željeznicom prema Dalmaciji ove godine 20.000 gostiju: Prvi vlak Euronight stigao iz Bratislave u Split

Vlak potom prelazi u Hrvatsku gdje se zaustavlja u Šapjanama i Matuljima prije nego što se zaustavi na konačnom odredištu - Rijeci -  lučkom gradu bogatom građevinama iz habsburškog doba i kazalištem iz 19. stoljeća čiji strop je oslikao Gustav Klimt. 

Linija polazi u 7:50 sa stanice Villa Opičina u predgrađu Trsta. U Ilirskoj Bistrici se zaustavlja u 8:54, a u Rijeku stiže u 9:54. U povratnom smjeru vlak iz Rijeke polazi u 18:25 te stiže u Villu Opičina u 20:40 sati.

/// Rijeka dobila ormariće za odlaganje prtljage za turiste

Pojedinačne karte za odrasle za cijelo putovanje kreću se od 8 eura, međutim mogu se kupiti karte i po dionicama želite li sići s vlaka i uživati u pojedinim destinacijama. Za sada je ova usluga planirana do 30. rujna, no postoji nada kako će ruta postati trajna.

Uspostava novog direktnog vlaka odvija se u suradnji Slovenskih željeznica, Putničkog prometa Hrvatskih željeznica i talijanskog projektnog partnera, u sklopu europskog projekta SUSTANCE Interreg Central Europe.

/// Austrijske željeznice realizirale prvu vožnju putnika u Hrvatskoj

Foto: Michael Gaida / Pixabay

 

Autor:  HrTurizam.hr

31. svibnja 2024.