Svečana dodjela nagrada „Zlatna penkala“ u Osijeku

Hrvatska turistička zajednica i ove godine organizira svečanu dodjelu nagrada „Zlatna penkala“, koja se dodjeljuje inozemnim novinarima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Projektom Zlatna penkala omogućuje...

Hrvatska turistička zajednica i ove godine organizira svečanu dodjelu nagrada „Zlatna penkala“, koja se dodjeljuje inozemnim novinarima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. Projektom Zlatna penkala omogućuje se kontinuirana suradnja i informiranje inozemnih medija o hrvatskom turizmu te širenje pozitivnih vijesti o prilikama u hrvatskom turizmu, održavanje pozitivnog imidža Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta i općenito hrvatskog turizma u svijetu.

Ovogodišnja „Zlatna penkala“ predstavlja 14. izdanje, a uz Hrvatsku turističku zajednicu ovogodišnji suorganizator i domaćin je TZ Osječko-baranjske županije.  Svečana dodjela nagrada održati će se u srijedu, 13. lipnja 2018. u Hotelu Osijek s početkom u 20:00 sati.

Ovogodišnje izdanje „Zlatne penkale“ okupit će ukupno 32 predstavnika stranih medija iz Europe i SAD-a, koji će, osim na svečanoj dodjeli nagrada, sudjelovati i na studijskom putovanju koje obuhvaća obilazak Slavonije – Osijeka, Dalja, Erduta i Đakova. Prethodnih godina domaćini Zlatne penkale bili Zagreb, Split, Rovinj, Dubrovnik, Čakovec, Osijek, Otočac, Zadar, Šibenik, Split, Mali Lošinj i sada Osijek.

Dan kasnije, točnije u četvrtak 14.06.2018.g., direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić susrest će se s direktorima turističkih zajednica županija s područja klastera Slavonija.  Dnevni red sastanka obuhvaća teme vezane uz udruženo oglašavanje u kampanjama javnog i privatnog sektora, sajamske nastupe i posebne prezentacije te druge važne promotivne aktivnosti s ciljem još snažnijeg tržišnog pozicioniranja Slavonije.

 

Vijesti: