Sveučilište u Zagrebu svrstano u top 300 najboljih sveučilišta u području turizma i ugostiteljstva

Šangajska rang-ljestvica sveučilišta (ARWU) jedna je od najprestižnijih ljestvica svjetskih sveučilišta. U ovogodišnjem popisu top 300 sveučilišta u kategoriji Menadžmenta u ugostiteljstvu i turizmu svrstala je Sveučilište u Zagrebu...

Šangajska rang-ljestvica sveučilišta (ARWU) jedna je od najprestižnijih ljestvica svjetskih sveučilišta. U ovogodišnjem popisu top 300 sveučilišta u kategoriji Menadžmenta u ugostiteljstvu i turizmu svrstala je Sveučilište u Zagrebu na 216. mjesto.

Naime, rang-ljestvicu svake godine objavljuje Šangajsko sveučilište Jiao Tong još od 2003. godine. Ljestvica se temelji na nizu pokazatelja akademskog i istraživačkog uspjeha poput broja publikacija u prestižnim znanstvenim časopisima i znanstvenim bazama te uspjehu stalno zaposlenih profesora.

Sveučilište u Zagrebu je na ovogodišnjem popisu jedino hrvatsko sveučilište, a u području turizma i ugostiteljstva ostvarilo je najbolji rezultat. Prošle godine niti jedno hrvatsko sveučilište nije uvršteno na ovaj popis.

Što se naših susjeda tiče, slovensko Sveučilište u Ljubljani zauzelo je čak 75. mjesto, odnosno popelo se za 30 mjesta u usporedbi od 2018. godine.

Prvo mjesto ove godine zauzelo je Politehničko sveučilište u Hong Kongu koje je čak tri puta bolje ocijenjeno od zagrebačkog. No, pronaći se na ovom prestižnom popisu zasigurno je dobar korak naprijed prema poboljšanju naobrazbe, a samim time i kvalitete, u našem turističkom sektoru.

Kompletan popis, kao i recenziju istraživanja, možete provjeriti OVDJE.

Izvor / foto: Edith Cowan University; Sveučilište u Zagrebu; ARWU

Povezane vijesti: