Svjetski kamping festival u Zaton Holiday Resortu okupio kampiste iz 36 zemalja

Brojni kamping entuzijasti okupili su se u resortu s ciljem dodatne popularizacije kampinga kao jednog od najodrživijih i najotpornijih oblika turizma

Autor:  HrTurizam.hr

27. lipnja 2023.

Turisthotelov Zaton Holiday Resort domaćin je prestižnog turističkog događaja F.I.C.C. Svjetski kamping festival koji se održava do 1. srpnja. Festival okuplja brojne kamping entuzijaste iz Europe i svijeta, a cilj je, među ostalim, dodatno popularizirati kamping kao jedan od najodrživijih i najotpornijih oblika turizma.

U popularnom domaćem kamping resortu okupilo se više od 700 kampista iz 36 zemalja. U sklopu festivala u četvrtak će se po prvi puta proslaviti i Svjetski dan kampinga (World Camping day).

Svjetski kamping festival 2023 stipe surac zaton holiday resort 1

"Potencijal Hrvatske i našeg kamping turizma odavno je prepoznat, a odlični  rezultati u dosadašnjem dijelu sezone to i potvrđuju. Manifestacije poput ove potiču nas da budemo još bolji u ovome što radimo te da kontinuirano razvijamo našu ponudu i uslugu s gostom u centru pozornosti", izjavio je Marinko Marinović iz Turisthotela.

Kako će hrvatski kamp biti domaćin novog izdanja Festivala odlučeno je prošle godine na svjetskom kongresu asocijacije Federation Internationale de Camping et Caravanning (F.I.C.C.) u Parizu gdje su prisustvovali i predstavnici Zaton Holiday Resorta koji su tom prilikom sudionike upoznali s bogatom ponudom resorta i zadarske regije.

Program Festivala je raznolik i pružit će priliku sudionicima da zahvaljujući bogatoj ponudi izleta upoznaju ljepote zadarske regije, proslave suživot s prirodom te prijateljstvo i razumijevanje među narodima i kulturama sudionika.

Autor:  HrTurizam.hr

27. lipnja 2023.