Tajvan mora više ulagati u pametni turizam

Tajvan bi trebao ulagati više sredstava u svoj turistički sektor razvojem inovacija i pametnih transportnih rješenja, izjavio je Christian Fuchsstenier, direktor austrijskog ureda za trgovinu u Taipeiju. Austrija će...

Tajvan bi trebao ulagati više sredstava u svoj turistički sektor razvojem inovacija i pametnih transportnih rješenja, izjavio je Christian Fuchsstenier, direktor austrijskog ureda za trgovinu u Taipeiju.

Austrija će predstaviti svoja najnovija rješenja za pametni turizam, prijevoz i autonomnu vožnju na konferenciji Smart City Summit & Expo 2019. u Nangang Exibition Centeru u Taipeiju krajem ožujka.

Fuchssteiner je kazao kako i Tajvan i Austrija imaju nedostatak prirodnih resursa pa je stoga bolje usmjeriti sredstva u razvijanje industrije s visokim dodanim vrijednostima i održivim poslovanjem, kao što su to turizam i industrija zaštite okoliša.

Nadodao je kako Tajvan, s obzirom na to da je smješten u srcu azijsko-pacifičke regije, može privući turiste iz jugoistočne Azije zbog kraćih letova, ali i prekrasnih krajobraza lokalnih gradova. U tom smislu, mogu se razviti raznovrsna pametna gradska rješenja kako bi gradske ture postale još atraktivnije turistima.

Turistički web portal Tajvana / VZ Taiwan

Poslovni ljudi i trgovci često posjećuju Tajvan ili prisustvuju godišnjim sajmovima, a mnogi dolaze na akademske seminare ili se kratkoročno zapošljavaju. Ako se mogu ponuditi inovativniji turistički paketi koji će omogućiti članovima obitelji trgovaca ili sezonskih zaposlenika iskustvo u obilascima lokalnih gradova i kulture, tada bi se u Tajvanu moglo razviti „plavooceansko“, odnosno potpuno novo, inovativno turističko tržište, objašnjava Fuchssteiner.

Također otkriva kako Austrijski turizam doprinosi udjelu od čak 10 posto nacionalnog BDP-a, a kineski, ruski, švicarski i tajvanski turisti najviše troše.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN