Tako to rade u Albaniji. Vlasnik restorana nije plaćao porez, država mu buldožerom srušila restoran

Vlasnik jedanog restorana u Porto Palermu, popularnom ljetovalištu na jugu Albanije, uhićen je nakon što je napao trojicu turista iz Španjolske i dva Albanca. Prema jednoj verziji priče vlasnik...

Vlasnik jedanog restorana u Porto Palermu, popularnom ljetovalištu na jugu Albanije, uhićen je nakon što je napao trojicu turista iz Španjolske i dva Albanca.

Prema jednoj verziji priče vlasnik je turiste napao jer nisu platili račun, a druga verzija kaže da je “poludio” kad su se gosti požalili na lošu hranu i uslugu. Koja god verzija bila točna, svakako nema opravdanja za ovakvo ponašanje prema gostima. Usluga je alfa i omega u turizmu.

Izvor: El Pais

No, ono najvažnije za ovu priču je kako su albanske vlasti prilikom istrage ustanovile kako vlasnik restorana nije imao dozvolu za rad i da tri godine nije plaćan porez.

Reakcija koja je uslijedila morala bi biti primjer našim vlastima. Vlasti su buldožerom jednostavno srušile restoran. Jasna poruka svima onima koji ne plaćaju porez.

Ako nešto možemo naučiti od Albanije, onda je to kako se provodi zakon, barem u ovom slučaju. A gdje je u ovoj priči Hrvatska? Divlja nelegalna gradnja? Gradnja uz morsku obalu? Mi smo nelegalnu gradnju jednostavno legalizirali.

Foto El Pais / Izvor: Večernji list, N1, El Pais

Povezane vijesti: