TasteAtlas: Fiš paprikaš jedino hrvatsko jelo na ljestvici 100 slavnih svjetskih jela

TasteAtlas, svjetski atlas hrane, objavio je godišnju ljestvicu najboljih tradicionalnih jela na svijetu. TasteAtlas sadrži bazu od više od 10,000 tradicionalnih jela i lokalnih proizvoda iz cijelog svijeta, a...

TasteAtlas, svjetski atlas hrane, objavio je godišnju ljestvicu najboljih tradicionalnih jela na svijetu.

TasteAtlas sadrži bazu od više od 10,000 tradicionalnih jela i lokalnih proizvoda iz cijelog svijeta, a top liste najboljih tradicionalnih jela na svijetu su složene na temelju 63,402 priznatih glasova korisnika.

Tako je Pizza Margherita iz Napulja proglašena najboljim tradicionalnim jelom na svijetu, Turki Adana Kebap je drugi, a japanski Ramen treći. Fiš paprikaš je jedino hrvatsko jelo na ljestvici 100 slavnih svjetskih jela, završilo je na 90. mjestu.

Međutim najveći uspjeh Hrvatske na ljestvici je treće mjesto Dalmacije na ljestvici najboljih regionalnih kuhinja.

Najbolja tradicionalna kuhinja na svijetu, rangirane prema prosječnoj ocjeni 20 najbolje ocijenjenih nacionalnih namirnica prema 63.402 ocjenama na TasteAtlas, je talijanska kuhinja, a Hrvatska je zauzela 7. mjesto.

Sva hrvatska jela nalaze se na adresi: www.tasteatlas.com/croatia, a cijelu listu možete pogledati ovdje: www.tasteatlas.com/best

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN