MINT i HTZ pokreću projekt “Tjedna odmora vrijedan”

Ministarstva turizma i Hrvatska turistička zajednica pokreću projekt “Tjedan odmora vrijedan” koja ima za cilj usmjeriti interes za domaća putovanja te podići razinu turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih...

Ministarstva turizma i Hrvatska turistička zajednica pokreću projekt “Tjedan odmora vrijedan” koja ima za cilj usmjeriti interes za domaća putovanja te podići razinu turističke aktivnosti u razdoblju izvan ljetnih mjeseci.

Projekt je namijenjen domaćim turistima radi poticanja domaćeg tržišta na turističke aktivnosti u razdoblju prije i poslije sezone.

Kroz navedenu akciju će svi građani Hrvatske imati priliku upoznati i posjetiti različite dijelove naše zemlje uz povoljnije cijene za brojne turističke proizvode, od smještaja, prijevoza, znamenitosti pa sve do ugostiteljskih usluga i različitih doživljaja. 

Tjedan odmora vrijedan provodio bi se dvaput godišnje, u listopadu i ožujku, a svim građanima Hrvatske omogućio bi posjete i upoznavanje raznih dijelova naše zemlje po 50 posto nižim cijenama na sve turističke ponude i usluge: smještaj, prijevoz, ugostiteljstvo, posjet nacionalnim parkovima, kazalištima, adrenalinskim aktivnostima i sličnom.

Prema za sada još neslužbenim informacijama, prvi Tjedan odmora vrijedan proveo bi se ove godine, od 17. do 27. listopada.

U akciju ” Tjedan odmora vrijedan” pozvati će se svi s turizmom povezani subjekti koji su voljni ponuditi povoljnije uvjete na svoje turističke proizvode i usluge za građane Hrvatske u tom tjednu, a koji će njihove ponude će biti izlistane na portalu www.tjedanodmoravrijedan.hr , koji još nije aktivan, a u vlasništvu je HTZ-a.

Tijekom srpnja ove godine će se održati i javna prezentacija navedene akcije gdje će se predstaviti svi detalji ovog projekta.

Što je s projektom “Cro kartice”?

Postavlja se pitanje hoće li se kroz projekt “Tjedan odmora vrijedan” provesti i dugoočekivani i najavljen projekt “Cro kartica”?

Iako je još u travnju ove godine ministar turizma, Gari Cappelli izjavio je kako projekt “Cro kartice”, u sklopu kojega bi poslodavci radnicima uplaćivali iznos koji bi oni mogli koristiti za plaćanje smještaja i ostalih turističkih usluga u Hrvatskoj, nije mrtav, već se razrađuje njegova realizacija. Također, naglasio je te kako se još ne zna ime projekta, a kako je u planu da krene na jesen, što se nadovezuje na gore spomenutu akciju.

Kako je bilo najavljeno, poslodavci bi u sklopu projekta radnicima uplatili iznos u visini od 2500 kuna, koje bi kao nagradu davali svojim djelatnicima. Kao što je trenutna Zakonska mogućnost, neoporezivo isplatiti 7.500 kuna radnicima, sada bi se kroz ovaj projekt dodalo dodatnih 2.500 kn, ali isključivo za potrošnju u Hrvatskoj.

Dakle, cijela priča bi se mogla povezati, no prema neslužbenim informacijama, kao i opisu projekta ( 50% popusta za turističke usluge ) za sada je projekt “Cro kartice” i dalje u statusu quo. Jedan od prepreka za realizaciju projekta “Cro kartica” spominjala se EU, koja ne odobrava projekt zbog zaštite tržišta. Poslali smo upit Ministarstvu turizma oko statusa projekta “Cro kartica”, te čekamo odgovor oko istog.

No, ako se mogao provesti “Lex Agrokor” onda se sasvim sigurno može povesti i projekt “Cro Kartica”, naravno ukoliko ima želje za provedbu istog.

No, u svakom slučaju, treba pohvaliti akciju “Tjedna odmora vrijedan” koja bi uz dobru promocijsku kampanju mogla polučiti jako dobro rezultate, pogotovo za kontinentalni turizam, ukoliko isti bude proaktivan i iskoristi priliku da upravo pozicionira sebe kao prvi izbor.

Vijesti: