Travel and Leisure proglasio Hrvatsku najboljom svjetskom turističkom destinacijom!

Poznati američki magazin Travel & Leisure u konkurenciji od 17 zemalja proglasio je Hrvatsku najboljom turističkom destinacijom na Svijetu!

Uz fantastičnu hranu i vina, obilje povijesnih znamenitosti, te kosti bijelih plaža, Hrvatska ima nešto za svakog putnika, a od snimanja Igre prijestolja, potražnja za Hrvatskom je viša nego ikada ističe Lila Battis, pomoćna urednica Travel&Leisure.

Prošle godine Kuba je bila proglašena destinacijom godine, a koliko znači ovo priznanje dovoljno je naglasiti kako digitalni časopisu Travel and Leisure mjesečno ima preko 5 milijuna jedinstvenih posjeta i 56 milijuna pregleda mjesečno, a sam magazin preko 900 tisuća pretplatnika. Ovo priznanje je velika besplatna reklama za hrvatsku, a posebno je značajno što su rezultati generirani od samih posjetitelja koji su glasati kroz anketu i odabrali uprvo Hrvatsku kao najbolju svjetsku destinaciju.

til

Tako je Hrvatska dobila četvrtinu glasova tj. 28 posto glasova čitatelja, dok je na drugom mjestu Portugal s 24 posto, a treći je Pittsburgh. Dubrovnik, Zagreb, Korčula, Vis, Hvar, Split samo su neki od istaknutih gradova koje je Travel and Leisure posebno istaknuo kao destinacije koje se mora posjetiti u Hrvatskoj.

 

Povezane vijesti: