TUI očekuje 2,8 milijuna rezervacija i bilježe veliki rast potražnje za 2022.

TUI je smanjio svoj planirani kapacitet za srpanj te danji tijek sezone s 80% na 75% na razini 2019. godine, prenosi portal fvw.de TUI je objavio nove trendove u...

TUI je smanjio svoj planirani kapacitet za srpanj te danji tijek sezone s 80% na 75% na razini 2019. godine, prenosi portal fvw.de

TUI je objavio nove trendove u trenutnim rezervacijama za ljeto 2021. godine kao dio svoje godišnje skupštine. Napredak kampanja cijepljenja, povećana dostupnost brzih testova te planirane strategije otvaranja nekih europskih vlada pokazuju pozitivan učinak na ponašanje rezervacija kupaca TUI-a.

Na njemačkom i britanskom tržištu, posebno se očekuje da će turisti pokazati popriličnu zaostalu potražnju, smatraju iz TUI-a, a sve veći interes za ljetovanje u ljetnoj sezoni prema njihovim podaicma vidljiv je na svim distribucijskim kanalima. Što jasno govori kako potražnja kupaca postoji, a ljudi žele putovati.

Napredak u borbi protiv pandemije je presudan, naglašavaju iz TUI-a te ističu kako postoji opravdani razlozi za optimizam. Kako ističu iz TUI-a, za razliku od ljeta 2020., cjepiva različitih proizvođača bit će dostupna u ljeto 2021., cijepljenje je počelo, a putnici će moći koristiti brze testove. “Ovo je značajan napredak i ohrabruje za svakodnevni život i život na europskim tržištima te za ljude i tvrtke na odredištima“, navode iz TUI-a.

U Njemačkoj TUI podržava inicijativu zrakoplovnih kompanija i njemačke vlade da se turisti testiraju u destinacijama tijekom uskrsnih blagdana prije povratka u Njemačku. “Testiranje i cijepljenje važni su za izlazak iz pandemije i omogućavanje obiteljima normalno ljetovanje tijekom odmora, kako “kod kuće”, tako i prilikom putovanja na Mediteran” smatraju iz TUI-a te ističu kako sve trenutne ponude za odmor su usmjerene na opuštanje, šetnje plažom i doživljaj prirode.

Ovo ljeto TUI očekuje 2,8 milijuna rezervacija ili kapacitet u vrhuncu sezone od srpnja 2021. godine na razini 75 posto

Od veljače, TUI je zabilježio oko 180 000 rezervacija novih kupaca za ključne ljetne mjesece tj. u četvrtom poslovnom kvartalu (srpanj, kolovoz, rujan). Osim toga, mnogi gosti iz Velike Britanije koji su planirali odmor prije 17. svibnja 2021. i na koje utječe prilagođeni program rezervirali su za kasniji datum putovanja 2021.

Kao primjer iz TUI-a navode kako su rezervacije za listopad 2021. povećane za 12 posto u TUI UK. “I dalje bilježimo snažnu zaostalu potražnju, a želja za putovanjima očita je u Velikoj Britaniji, jer su rezervacije za sljedeće ljeto 2022. sada oko 120 posto veće u odnosu na rezervacije iz ljeta 2021. godine. Rezervacije posebno za svibanj 2022. bilježe rast od više od 150 posto u odnosu na rezervacije za svibanj 2021.

Sveukupno, rezervacije širom TUI grupe za ljeto 2021., uključujući rezervacije i otkup bonova, ostaju nepromijenjene na ohrabrujućoj razini od 2,8 milijuna gostiju. Iako na 60 posto u omjeru na ljeto 2019. TUI očekuje ukupni kapacitet za “špicu” ljetne sezone na razni 75 posto (ranije: 80 posto) u odnosu na 2019.

Fleksibilni poslovni model omogućuje upravljanje kapacitetom na temelju potražnje, a za vrh ljetne sezone putovanja ponovno težimo dobrim faktorima opterećenja i poboljšanim maržama. Grupa ostaje fleksibilna za ponovno povećanje kapaciteta u kratkom roku kako se postiže daljnji napredak u kampanjama u borbi protiv pandemije, važnosti cijepljenja, ukidanju ograničenja putovanja i očekivanom povećanju potražnja kupaca. Cilj je i dalje siguran i odgovoran odmor s vrlo visokim higijenskim standardima tijekom putovanja” zaključuju iz TUI-a.

Foto: TUI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN