TUI očekuje kako će volumen putovanja za sljedeću ljetnu sezonu biti na razini 2019. godine

Program Ljeta 2021 TUI Grupe broji 5,2 milijuna rezervacija, što je povećanje od 1,1 milijuna rezervacija od ažuriranja u kolovozu. Više nego odlični rezultati, sukladno očekivanja za ovu turističku...

Program Ljeta 2021 TUI Grupe broji 5,2 milijuna rezervacija, što je povećanje od 1,1 milijuna rezervacija od ažuriranja u kolovozu. Više nego odlični rezultati, sukladno očekivanja za ovu turističku sezonu.

Kako navode iz TUI-a, posljednjih su tjedana vidjeli snažne trendove povećanja rezervacija u Njemačkoj i Nizozemskoj, podaci su čak bolji nego 2019. godine. Kao razlog povećanju rezervacija iz TUI-a navode vraćanje povjerenja kupaca, trend kratkoročnih rezervacija i zaostala potražnja.

Tako se velika potražnja za putovanjima i kontinuirani trend kratkoročnih rezervacija reflektira i na bolji faktora opterećenja flote zrakoplova, govore podaci TUI-a u posljednja dva do tri tjedna. Tako je preko 2,6 milijuna korisnika otputovalo je na blagdane TUI -a tijekom srpnja i kolovoza, duplo više nego u srpnju i kolovozu prošle godine ( 1,3 milijuna kupaca ).

Za cjelokupni zimski program tj. Zima 2021/22, rezervacije čine 54 posto, u omjeru na program zima 2018/19, a ASP ( prosječna prodajna cijena) je porastao +14 posto, ističu iz TUI-a te dodaju: “Ograničenja putovanja za zimske destinacije na kratkim i srednjim relacijama na našim ključnim tržištima sada su relativno ukinuta, a stope cijepljenja odrasle populacije u EU-u i Velikoj Britaniji dosegle su vrlo visoku razinu. Stoga ove zime očekujemo veći porast međunarodnih putovanja.”

TUI trenutno planira zimske kapacitete između 60 i 80 posto normalnog programa, pri čemu se očekuje da će se destinacije na dužim relacijama oporavljati sporije. Najpopularnija zimska odredišta prema rezervacijama TUI-a su Kanarski otoci, kontinentalna Španjolska i Egipat.

Iz TUI-a, kao i općenito njemački turoperatori tijekom ove godine imali su veliki interes i udio rezervacija za sljedeću godinu. Tako za Ljeto 2022. TUI već ima vrlo ohrabrujućih 1,6 milijuna rezervacija. Ukupne rezervacije za Ljeto 2022. porasle su za 54 posto, a ASP za 15 posto u odnosu na ljeto 2019. u istom razdoblju, dodaju iz TUI-a. Turska, Florida, Grčka i Cipar trenutno su najpopularnija odredišta.

Uz snažne naznake zaostale potražnje, TUI vjeruje kako će se volumen putovanja za Ljeto 2022. vjerojatno oporaviti blizu normalnih razina Ljeta 2019. godine.

Potražnja je tu. Gdje god su ograničenja putovanja bila ukinuta, odmah doživljavamo brz povratak, učinke zaostale potražnje i veću prodaju kupaca za njihova putovanja. U Njemačkoj i na kontinentalnim europskim tržištima taj se razvoj već mogao vidjeti tijekom ljeta 2021″, zaključuju iz TUI-a.

Foto: TUI


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN