Turizam i stabilnost: Libanon se unatoč izazovima priprema za ljetnu sezonu

U suradnji s Ministarstvom turizma, turistički sektor Libanona priprema se za ljetnu sezonu s fokusom na strane turiste.

Autor:  HrTurizam.hr

24. siječnja 2024.

Poznato je da turisti osjećaj sigurnosti turisti navode kao jedan od najvažnijih razloga pri odabiru destinacije za odmor. Kako se s time nose države u nesigurnim okruženjima? 

U svakoj zemlji u kojoj je turistički sektor važan zbog svog doprinosa gospodarstvu, najvažniji preduvjeti za nesmetano funkcioniranje sektora često su stabilnost i sigurnost.

Libanon, koji posjeduje sve komponente potrebne za uspješan turizam, priprema se za nadolazeću ljetnu turističku sezonu unatoč izazovima, osobito duž nestabilne granice s Izraelom.

Turistički sektor Libanona, u suradnji s Ministarstvom turizma, priprema se tako što stavlja fokus na razvoj atraktivnih paketa, posebno usmjerenih na privlačenje stranih turista.

Poziv libanonskim iseljenicima

Očekuje se da će ovi paketi biti finalizirani u rano proljeće i usklađeni između zrakoplovnih prijevoznika, putničkih agencija, specijaliziranih turističkih tvrtki, hotela, pansiona i drugih turističkih sektora.

Neke putničke agencije usmjerene su na odlazni turizam, dok druge djeluju i u odlaznom i dolaznom.

Oni koji se bave dolaznim turizmom već pripremaju paket aranžmane i konkurentne cijene, pogotovo jer je bliskoistočni turizam doživio brzi rast nakon pandemije kovida, prenosi LBC International.

Poseban poziv upućen je libanonskim iseljenicima uz pretpostavku da se situacija neće pogoršavati, a što se posebno pratilo tijekom sezone božićnih praznika. Privlačenje stranih turista i dalje ovisi o ključnom uvjetu, a to je stabilnost.

/// Odluka o putovanju ovisit će o globalnoj sigurnosti. Hrvatska je prema sigurnosti dvadeseta u svijetu

Foto: djedj / Pixabay

Autor:  HrTurizam.hr

24. siječnja 2024.