Turska planira doseći brojku od 75 milijuna turista u 2020. godini

Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske u svoju strategiju turizma za 2023. godinu uvrstilo je, između ostalog, i vjerski turizam kako bi privukli što više međunarodnih turista, kojih se...

Ministarstvo kulture i turizma Republike Turske u svoju strategiju turizma za 2023. godinu uvrstilo je, između ostalog, i vjerski turizam kako bi privukli što više međunarodnih turista, kojih se očekuje preko 50 milijuna.

U tu svrhu, tursko Ministarstvo kulture i turizma isplaniralo je vjersku turu koja prolazi kroz zemlju, a pet središta za vjerski turizam su već određena za vođenje inicijative, prenosi Travel and Tour World.

Sa svojom raznolikom turističkom ponudom, poput zdravstvenog i kongresnog turizma te gastroturizma, Turska je već praktički dosegla svoj prvobitni cilj za 2023. godinu, odnosno dvije godine ranije, a to je privući 50 milijuna turista“, govori İbrahim Halil Korkmaz, predsjednik Istanbulske turističke udruge (ISTTA), te nadodaje kako je zemlja sada proširila svoje ciljeve stavljajući jači fokus na vjerski turizam.

Korkmaz je izjavio kako je sada cilj dočekati 75 milijuna turista do kraja 2022. godine, s očekivanim prihodima od 65 milijardi dolara. Naglasio je važnost pretvaranja zemlje u središte vjerskog turizma u pokušaju postizanja tih ciljeva, napomenuvši kako je broj muslimanskih turista u 2018. godini iznosio 140 milijuna, u odnosu na 2000. godinu kad je ta brojka iznosila 25 milijuna.

Turska je u povoljnom položaju u aspektu vjersko-turističkog potencijala kao povijesnog okupljališta civilizacija, s obzirom na obilje znamenitosti značajnih za muslimane, ali i sljedbenike nekoliko različitih vjerskih denominacija, uključujući i kršćane.

Izvor / foto: Travel and Tour World; Pixabay

POVEZANE VIJESTI:

TURSKA UVODI NOVE POREZE NA SMJEŠTAJ USPRKOS NEZADOVOLJSTVU SEKTORA

TURSKA OTKRILA NOVU TURISTIČKU STRATEGIJU ZA 2023. GODINU. BUDŽET ZA PROMOCIJU POVEĆAN NA 220 MILIJUNA DOLARA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN