Turska počela s cijepljenjem turističkih djelatnika

Turska je prije četiri dana, u koordinaciji s Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Agencijom za promicanje i razvoj turizma Türkiye (TGA), započela s cijepljenjem djelatnika u turizmu....

Turska je prije četiri dana, u koordinaciji s Ministarstvom kulture i turizma, Ministarstvom zdravlja i Agencijom za promicanje i razvoj turizma Türkiye (TGA), započela s cijepljenjem djelatnika u turizmu.

Program cijepljenja obuhvatit će zaposlenike avio kompanija, zračnih luka, smještajnih kapaciteta, putničkih agencija, kao i profesionalne vodiče.

Cijepljenje cjelokupnog turističkog osoblja bit će dovršeno prije početka ljetne sezone 2021. godine, navode iz Agencije za promicanje i razvoj turizma Türkiye (TGA) te dodaju kako u okviru ‘Programa certificiranja sigurnog turizma’, program cijepljenja želi dobrodošlicu međunarodnim putnicima u nadolazeću ljetnu sezonu i osiguranje zdravlja te sigurnosti zaposlenika u turizmu i njegovih stanovnika.

Od pokretanja ‘Programa certificiranja sigurnog turizma’ u lipnju 2020. godine, Turska slijedi stroge zdravstvene i sigurnosne smjernice te poduzima sve potrebne korake kako bi osigurala da i dalje bude sigurna destinacija. Prije otvaranja sezone, Ministarstvo kulture i turizma započelo je rad na uključivanju djelatnika turističkog sektora u program cijepljenja kako bi osiguralo da turističke usluge u zemlji ostanu otvorene tijekom cijele godine. Program cijepljenja provodi se pomno u koordinaciji s Ministarstvom zdravstva“, ističu iz TGA.

Kao dio kontinuiranih napora u borbi protiv COVID-19 i daljnjem jačanju pozicije kao jedne od najsigurnijih svjetskih destinacija, Turska nastavlja ulagati u ‘Program certificiranja sigurnog turizma’ koji je jedan od prvih i najuspješnijih primjera na svijetu. Turska je proširila opseg certificiranja i učinila ga obveznom za smještajne kapacitete s 30 ili više soba, a do sada je certificirano više od 8.000 objekata.

Zanimljivo, Turska očekuje oporavak turizma u obliku slova V, stoga turistička radna snaga ima prioritet za cijepljenje.

Naravno, snimili su i video početka cijepljenja turističkih djelatnika, što je dodatni “proof of concept” u percepciji sigurnosti destinacije. Prateći Tursku, ne smuljam kako će uskoro na emitivnim tržištima snažno promovirati svoj program cijepljenja turističkih djelatnika.

POVEZANE VIJESTI:

/ / / Turska je “sigurna”, a mi?

/ / / Turska kao najbolji primjer kako treba komunicirati i ispričati priču

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN