TZ Zagrebačke županije objavila vodič najuzbudljivijih turističkih manifestacija

Ako gosti vide i dožive što više ukupni dojam o destinaciji - a time i smještajem, bit će bolji. 

Autor:  HrTurizam.hr

2. srpnja 2024.

Zagrebačka županija postaje sve popularnija destinacija među turistima iz svih krajeva svijeta, privlačeći posjetitelje svojom raznolikošću i bogatstvom kulturnih, sportskih i zabavnih događanja. 

Ljeto u ovoj zelenoj oazi, u blizini metropole, sinonim je za pregršt uzbudljivih manifestacija koje ispunjavaju kalendar tijekom srpnja i kolovoza ove godine. 

Od obiteljskih festivala, sportskih natjecanja, glazbenih večeri, pa sve do duhovnih događaja – svatko može pronaći nešto za sebe, navode iz Turističke zajednice Zagrebačke županije ( TZZŽ ).

Turisti iz Europe, Amerike, Azije i Australije prepoznaju šarm i autentičnost Zagrebačke županije. Prema najnovijim podatcima, u Zagrebačkoj županiji je do sada ostvareno 20% više dolazaka i 17% više noćenja turista u odnosu na isto razdoblje 2023. 

Jedinstvena smo boutique turistička destinacija s naglaskom na prirodne ljepote i vrhunska eno-gastronomska iskustva, no, priča tu ne staje, naše turističke manifestacije svake godine su sve bolje, kvalitetnije te privlače mnogobrojne turiste iz cijelog svijeta. Jačamo postojeće resurse i ulažemo u revitalizaciju tradicije kroz inovativne turističke proizvode“, ističe direktorica TZ Zagrebačke županije Ivana Alilović.

Uz tradicionalnu gostoljubivost lokalnog stanovništva, posjetitelji dolaze kako bi doživjeli krajolik koji oduzima dah, okuse zbog kojih se većina posjetitelja vraća redovito i harmoniju destinacije s ritmom održivosti. Svako mjesto nude svoju autohtonu turističku ponudu, čineći ovu regiju jedinstvenom destinacijom koja svakim posjetom iznova oduševljava.

Za bolju vidljivost mnogih događanja po cijeloj Zagrebačkoj županiji, TZ Zagrebačke županije objavila vodič kroz najuzbudljivije turističke manifestacije.

Turistički dionici u Zagrebačkoj županiji najmanje što mogu napraviti je priključiti se promociji destinacije i sadržaja kroz svoje kanale komunikacije. Od objava informacija na svojim društveni mrežama i kanalima komunikacije do direktnog kontakta sa svojim gostima, da ih upoznaju sa svim događanja u destinaciji. 

Jer ako gosti vide i dožive što više, bit će zadovoljniji, potrošiti će više i ukupni dojam o destinaciji - a time i smještajem, bit će bolji. 

New project 97

Spartan utrka i retro party u Svetoj Nedelji

Za ljubitelje adrenalina, Sveta Nedelja organizira Santa Domenica Spartan Trifecta Weekend 20. i 21. srpnja na jezeru Orešje. Ovaj događaj okuplja ljubitelje adrenalina i sportaše iz cijelog svijeta koji se natječu u izazovnim disciplinama. Na kraju ljeta, 30. kolovoza, održat će se veliki retro 90' dance party "Domenikana – Ljeto u Svetoj Nedelji, Kad će taj petak?" na Trgu Ante Starčevića, koji će vas vratiti u doba najboljih plesnih hitova.

Sport i gastronomija u Dubravici

Krajem srpnja, 27. u mjesecu, Općina Dubravica postat će centar sportskih i gastronomskih užitaka. Povodom dana Općine Dubravica, organizira se Sportski i gastro dan koji uključuje tradicionalnu biciklijadu i natjecanje u pripremi kotlovine. Ovaj događaj privlači lokalne goste i mnogobrojne turiste koji žele uživati u sportskim aktivnostima na otvorenom, a zatim se opustiti uz domaće specijalitete.

Green Summer i Vojko V u Dugom Selu

Od 5. do 28. srpnja, Dugo Selo će biti domaćin Green Summer festivala u Perivoju grofa Draškovića. Ovaj festival nudi niz koncerata i događanja na otvorenom, a posebno se ističe koncert Vojka V koji će se održati 20. srpnja na platou ispred Pučkog otvorenog učilišta. 

Wellbeing Summer i popularni kukurzni labirint u Ivanić-Gradu

Ivanić-Grad je ove godine pripremio bogat program za sve ljubitelje zdravog života i opuštanja. Tijekom srpnja i kolovoza, u SP Zelenjak održavaju se pilates, tai chi, svjesno disanje i zvučne kupke. Wellbeing Summer održat će se tijekom nekoliko datuma u srpnju, ali i kolovozu, tako da vjerujemo kako ćete jedan vikend htjeti odvojiti za opuštanje u prirodi.

Posebno zanimljivo bit će otvorenje Posavskog kukuruznog labirinta “Hrvatica”, 8. kolovoza, koje obećava zabavu za sve okupljene. Inače, ova turistička atrakcija već drugu godinu za redom privlači mnogobrojne posjetitelje, a do sada je dobitnica mnogobrojnih nagrada.

Kazalište i glazba u Samoboru

Samobor će se ovog ljeta pretvoriti u pravu “kulturnu meku”. Od 19. do 31. kolovoza, održava se 13. međunarodna ljetna škola mladih glazbenika - Youngmasters festival, a svi ljubitelji klasične glazbe uživat će u nastupima talentiranih mladih glazbenika iz cijelog svijeta, dok će djeca moći uživati u kazališnim predstavama i radionicama. Pak, manifestacija Ljeto u Samoboru traje sve do 7. srpnja, a nudi mnogobrojne zanimljive sadržaje.

Festival tradicijske hrane u Vrbovcu

Jedan od najzanimljivijih događanja ovog ljeta je 43. Festival tradicijske hrane "Kaj su jeli naši stari", koji će se održati od 23. do 25. kolovoza u Vrbovcu. Ovaj festival nudi jedinstvenu priliku za kušanje tradicionalnih jela i uživanje u bogatom kulturnom programu, čime oživljava stare običaje i kulinarske tradicije ovog kraja. Krajem srpnja, 27. 7., u Vrbovcu očekuju sve ljubitelje piva na novom izdanju Beerfesta sa sadržajima tijekom cijelog dana. 

Wine Summer u Svetom Ivanu Zelini

Za ljubitelje vina i opuštanja, 6. srpnja u 18 sati, Sveti Ivan Zelina nudi poseban doživljaj s manifestacijom Wine Summer '24. Događanje će se održati u Vinima Puhelek Purek, gdje će posjetitelji imati priliku uživati u vrhunskim lokalnim vinima uz prekrasan krajolik. Ovo je idealna prilika za one koji žele okusiti najbolje od zelinskih vinograda i uživati u toploj ljetnoj večeri.

Festival drvenih kapela Sancta Barbara u Velikoj Gorici

Od 30. lipnja do 7. srpnja, Velika Gorica će ugostiti Festival drvenih kapela Sancta Barbara. Ovaj jedinstveni festival posvećen je očuvanju i promociji drvenih kapela koje predstavljaju značajan dio kulturne baštine ovog kraja. 

Europsko natjecanje arborista penjača u Jastrebarskom

Jastrebarsko će od 5. do 7. srpnja biti domaćin Europskog natjecanja arborista penjača, koje će se održati u perivoju dvorca Erdödy. Ova uzbudljiva manifestacija okuplja najbolje penjače i stručnjake koji će demonstrirati svoje vještine i natjecati se u različitim disciplinama. Organizator ovog događaja je Hrvatska udruga za arborikulturu, a posjetitelji će imati priliku saznati više o važnosti očuvanja drveća i zelenih površina.

Izložbe u Krašiću: Tragom svjetlosti i boja i Stepinac - put svetosti

Krašić nudi kulturno bogatstvo za sve ljubitelje umjetnosti i povijesti. U općinskoj vijećnici održava se stalni postav izložbe slika "Tragom svjetlosti i boja", koja prikazuje radove lokalnih umjetnika. Istovremeno, izložba "Stepinac - put svetosti" pruža uvid u život i djelovanje blaženog Alojzija Stepinca, jednog od najznačajnijih vjerskih figura Republike Hrvatske. 

Izložba Monike Meglić i likovne radionice u Zaprešiću

Zaprešić će od 2. do 15. srpnja biti domaćin izložbe Monike Meglić u Vršilnici, Novi dvori. Ova izložba donosi zanimljive umjetničke radove koji reflektiraju suvremene teme i tehnike. Uz to, od 2. do 5. srpnja, također u Vršilnici, održavat će se likovne radionice svakog dana od 10 sati. Ove radionice pružaju priliku sudionicima svih dobnih skupina da istraže svoju kreativnost i uče od iskusnih umjetnika.

Ovo su samo neki od događaja koji će obilježiti ljeto u Zagrebačkoj županiji. Bez obzira jeste li ljubitelj sporta, glazbe, hrane ili kulture, sigurno ćete pronaći nešto za sebe. Zagrebačka županija nudi bogat program manifestacija koje će privući brojne posjetitelje i mnogima učiniti ovo ljeto nezaboravnim.

Za više informacija o svim događanjima pogledajte na web stranicama TZ Zagrebačke županije gdje se objavljuje sve novosti, kao i mjesečni program događanja / manifestacija.  

Ako je gost zadovoljan destinacijom, koja je i motiv dolaska, vratit će se opet ( a vratit će se i u vaš smještaj ) i postat će naš ambasador, tj. preporučit će istu svojim prijaviteljima i pratiteljima.

 

Autor:  HrTurizam.hr

2. srpnja 2024.