TZ Zagrebačke županije predstavila novi promotivni film – Visit Zagreb County

Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila je novi promotivni film, a koji je napravljen u suradnji s Ashley Colburn. U promotivnom prikazane su prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije,...

Turistička zajednica Zagrebačke županije predstavila je novi promotivni film, a koji je napravljen u suradnji s Ashley Colburn. U promotivnom prikazane su prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti Zagrebačke županije, važnije manifestacije, tradicija i zanati našega kraja.

Turizam je dominantno uslužna djelatnost i često se o turizmu priča kao „industriji doživljaja“ što pred turističke djelatnike stavlja brojne izazove, rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije prilikom predstavljanja promotivnog filma. “Naš cilj je da do 2020. godine postanemo konkurentna turistička destinacija, ali i da iskoristimo potencijale koje turizam kao platforma za razvoj drugih industrija ima” dodala je Alilović.

Video spot  „Visit Zagreb County

Suradnja TZZŽ i tvrtke Potomac, nositelj Croata brenda

Na promociji je predstavlena i suradnja TZ Zagrebačke županije i Croate u izradi promo marama s naglaskom na folklorni stil koji na sebi nosi elemente narodnih nošnji koji je usko isprepleten sa stilom etna. 

Dizajn je nešto što nas uvijek iznova privlači i osvaja svojim mogućnostima izvedbe – bilo na likovni, bilo na tehnički način, a jednom kad se to sve uskladi, postajemo kreatori jedne predivne cjeline. Ponosni smo na dizajn dezena rubaca kreiranih za Turističku zajednicu zagrebačke županije. Naime, inspirirani narodnim vezom, spojili smo tradicionalno i moderno, a slaganjem motiva latica cvijeta i lišća dobili smo neobičnu teksturu koja doprinosi dinamičnosti dezena. Dobar odabir modnih detalja uvijek je bio ključan i predstavljao “točku na i” svake odjevne kombinacije, ma koliko klasična ili moderna ona bila, te vjerujemo da će ovi rupci biti nošeni s ponosom” izjavila je Mihaela Grnović Novaković, Art direktorica modnog brenda Croata.

Direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije naglasila je kako ovim putem žele istaknuti da folklorni stil nije samo jedinstven trend u modi općenito koji objedinjuje širok raspon oblika, boja, tekstura i različitih varijacija, već kako danas imaju prigodu promovirati novi moderan modni dodatak iz Zagrebačke županije koji je bio relevantan jučer i bit će stvaran sutra kroz daljnju promociju tradicije Zagrebačke županije.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN