TZG Malog Lošinja ponovno nagradio vjernost dugogodišnjih gostiju otoka vitalnosti

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i dalje nastavlja s programom nagrađivanja vjernosti dugogodišnjih gostiju

Autor:  HrTurizam.hr

12. lipnja 2024.

Već godinama Lošinj privlači sve brojnije posjetitelje te postaje trajno odredište zaljubljenika u arhipelag. Otok vitalnosti može se pohvaliti brojnim dugogodišnjim gostima, zbog kojih Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i dalje nastavlja s programom nagrađivanja njihove vjernosti.

Gospođa Angelika Deuss i gospodin Hans-Werner Winkelmann su gosti obitelji Brčić preko 20 godina. Dolaze iz Düsseldorfa, iz Njemačke. Bili su dragi gosti pok. Vazma i Sonje Brčić (Božidarovih roditelja). 

Uvijek dolaze u mjesecu svibnju, iznimka je bila za vrijeme covida kada su došli u rujnu. Tom prigodom, u rujnu 2021. su bili u Lošinju za vrijeme Losinave i prisustvovali su pomorskim feštama, što im se posebno svidjelo. Vole prirodu, puno šetaju i hodaju (naročito Hans-Werner), obilaze praktički sva mjesta na otoku Lošinju ali i na Cresu. Hans - Werner jako voli povijest kao i povijest umjetnosti.

Fascinira ga povijest ovog otočja, naročito Osor - sa svojom bogatom poviješću. Kaže kako bi praktički na svakog starijoj kući trebalo pisati što je u njoj recimo bilo u vrijeme Austro Ugarske monarhije - upravo kako i piše na nekim zgradama.

Nedavno su isprobali "virtualne naočale" u Osoru i to ih je također fasciniralo. Kažu kako vide veliku promjenu (naravno pozitivnu) od kada su prvi puta došli ovdje, po pitanju ceste od trajekta do Malog Lošinja ali i u samom gradu. Puno je kuća obnovljeno, ulice i kalice su čiste, puno se napravilo u gradu na zelenim površinama.

Dugogodisnji gosti otoka vitalnosti tz mali losinj

New project 81

Kažu kako je Čikat predivan iako, kako kaže Hans Werner, onaj stari je imao poseban šarm. Sviđa im se Anuncijata ali i nova statua Addio - te kažu kako je dobro opisana. Za vrijeme svog boravka najčešće jedu u restoranima, imaju već svoje favorite.

Na pitanje što bi promijenio - kaže načelno ništa, sve je super ali ne bi više išao na izgradnju velikih građevina (hotela, višekatnica itd.)  nego predlaže da se upravo ta "izgubljena mjesta" poprave, renoviraju kao i napuštene i derutne privatne kuće.

Od kada su u mirovini, borave po pet tjedana u Lošinju, kažu nisu klasični turisti "sunce i more"  nego ih zanima kako domaći žive, što kuhaju, čime se bave itd. Njihovi domaćini ih doživljavaju kao članove obitelji. Odlično se slažu i sa kućnim ljubimcima - Reom i Astorom.

Kako bi čestitao i zahvalio na dugogodišnjoj vjernosti i ljubavi lošinjskom otočju, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković uručio je gostima zahvalnice, prigodne poklone, lošinjske lokalne proizvode.

"Zahvaljujući programu vjernosti Turističke zajednice Grada Malog Lošinja, turistički djelatnici mogu nagraditi vjernost svojih dugogodišnjih gostiju. Na taj način pridaje se značaj gostima koji godinama odabiru upravo Lošinj za svoju destinaciju", izjavio je direktor Turistička zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković.

Turistička zajednica Grada Malog Lošinja poziva sve iznajmljivače i turističke djelatnike da prijave svoje dugogodišnje goste kako bi im u Turističkom uredu organizirali prijem i uručili mali znak pažnje.

Izvor fotografija: TZG Malog Lošinja

Autor:  HrTurizam.hr

12. lipnja 2024.