U Dubrovnik po prvi puta sletio zrakoplov Ryanaira

Jučer je u Zračnu luku Dubrovnik po prvi puta sletio zrakoplov avioprijevoznika Ryanair i time započeo prometovanje na redovitoj liniji Dublin-Dubrovnik i obratno.  Letovi avioprijevoznika Ryanair na navedenoj liniji...

Jučer je u Zračnu luku Dubrovnik po prvi puta sletio zrakoplov avioprijevoznika Ryanair i time započeo prometovanje na redovitoj liniji Dublin-Dubrovnik i obratno. 

Letovi avioprijevoznika Ryanair na navedenoj liniji prometovati će četiri puta tjedno, od 2. lipnja do 25. listopada 2019.

Prvi put nakon 28 godina izravna linija SAD-Hrvatska

Prvi direktni let za SAD, Philadelphia-Dubrovnik, prvi takav od osamostaljenja Hrvatske države, koji će krenuti u lipnju ove godine.

Dubrovnik i SAD će biti povezani od 7. lipnja 2019. do 27. rujna 2019., tri puta na tjedan s američkim gradom Philadelphiom, a prometovat će najveći svjetski zrakoplovni prijevoznik „American Airlines“.

INAČE, 1783. GODINE DUBROVAČKA REPUBLIKA PRVA JE DRŽAVA U SVIJETU, KOJA JE PRIZNALA SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE.

Philadelphia je najveće čvorište American Airlinesa na sjeveroistoku SAD-a i nudi povezivanje s ostatkom SAD-a, Kanade i Karibima. Najznačajnije destinacije su Los Angeles, Miami, Toronto, New Orleans i Bahami.

Tako će Republika Hrvatska preko Zračne luke Dubrovnik nakon dugih 28 godina ponovno biti izravno povezana sa Sjedinjenim Američkim Državama, a zahvaljujući dugotrajnim pregovorima između Zračne luke Dubrovnik i American Airlines-a. 

Zračna luka Dubrovnik tijekom sezone bit će direktnim letovima povezana s više od 70 odredišta. Ljetni red letenja Zračne luke Dubrovnik pogledajte OVDJE

Povezane vijesti: