U Londonu održana prezentacija hrvatskog turizma i predstavljen zimski red letenja Croatia Airlinesa

Očekuje se povećanje broja međunarodnih linija i letova između Hrvatske i Velike Britanije

Autor:  HrTurizam.hr

18. listopada 2023.

Croatia Airlines, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, Turistička zajednica grada Splita i Turistička zajednica grada Zagreba organizatori su posebne poslovne radionice i prezentacije ukupne ponude hrvatskog turizma koja je uspješno održana u Londonu.

U sklopu programa, kojem je nazočilo preko 40 turističkih agenata, turoperatora, ali i predstavnika britanskih medija, nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines predstavio je nadolazeći zimski red letenja, koji obuhvaća razdoblje od 29. listopada 2023. do 31. ožujka 2024.

Sukladno zimskom planu letova očekuje se povećanje broja međunarodnih linija i letova između Hrvatske i Velike Britanije u odnosu na lanjsko zimsko razdoblje letova, a jedna od ključnih novosti jest produljenje sezonske linije London Heathrow - Split na kojoj zrakoplovi Croatia Airlinesa nastavljaju letjeti i u zimskom redu letenja jednom tjedno, odnosno subotom.

Istodobno se nastavljaju i letovi na cjelogodišnjoj liniji London Heathrow - Zagreb na kojoj će do sredine siječnja 2024. putnicima biti na raspolaganju tri leta tjedno - ponedjeljkom, srijedom i petkom, a nakon 13. siječnja 2024. četiri leta tjedno - ponedjeljkom, srijedom, petkom i subotom.

"Velika Britanije je važno turističko emitivno tržište za našu zemlju i veliko mi je zadovoljstvo predstaviti planove Croatia Airlinesa za nadolazeći zimski red letenja 2023/2024, uz poseban naglasak na naše letove iz Londona za Zagreb, glavni grad Hrvatske te Split, sjedište Dalmacije. Croatia Airlines produžuje sezonsku liniju London Heathrow – Split tijekom zime, na kojoj će zrakoplovi letjeti jednom tjedno. Pri tome, nastavljamo s izravnim letovima na cjelogodišnjoj ruti London Heathrow – Zagreb tri puta na tjedan do sredine siječnja 2024., a zatim i do četiri puta na tjedan", rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa te istaknuo tržište Velike Britanije ključnim za razvoj hrvatske turističke ponude.

London predstavljanje zimskog reda letenja 2023 croatia airlines 1

Putnici će tako imati veći izbor putovanja tijekom zimskih mjeseci, a koja podrazumijevaju relacije iz Velike Britanije u hrvatsku metropolu te u Split kao središte Dalmacije, čime će biti realizirana najbrža prometna veza s kontinentalnim i mediteranskim područjima Hrvatske.         

Croatia Airlines u zimskom redu letenja 2023./2024. planira povećati ukupan broj letova za gotovo 12% te ponuditi 13,6% više sjedala u odnosu na zimsko razdoblje 2022./2023. Pritom će zrakoplovi letjeti na ukupno 23 međunarodne linije te povezivati sedam hrvatskih zračnih luka s 13 međunarodnih odredišta.

Uz Croatiu Airlines svoju su ponudu na radionici predstavile i turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije te gradova Split i Zagreb. Također, dodajmo kako su, prema sustavu eVisitor, Britanci tijekom prvih devet mjeseci ove godine u Hrvatskoj ostvarili oko 706.000 dolazaka i 3,4 milijuna noćenja, što u odnosu na lani predstavlja rast od 5% u dolascima i 2% u noćenjima.

Gledano prema županijama, britanski su turisti u najvećem broju boravili u Dubrovačko-neretvanskoj i Splitsko-dalmatinskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Dubrovniku, Hvaru, Splitu, Zadru i Rovinju.

Izvor fotografija: Croatia Airlines

Autor:  HrTurizam.hr

18. listopada 2023.