U Saboru potvrđen novi kalendar hrvatskih praznika i spomendana

Vlada Republike Hrvatske je prošli mjesec u javno savjetovanje poslala izmjene Zakona o blagdanima. Navedeni prijedlog danas je u Hrvatskom saboru i odobren. Prema prijedlogu, Dan državnosti opet se...

Vlada Republike Hrvatske je prošli mjesec u javno savjetovanje poslala izmjene Zakona o blagdanima. Navedeni prijedlog danas je u Hrvatskom saboru i odobren.

Prema prijedlogu, Dan državnosti opet se trebao slaviti 30. svibnja, a sadašnji Dan neovisnosti, 8. listopada, ubuduće bi trebao biti spomendan i radni dan.

U nastavku možete provjeriti kako će taj kalendar izgledati iduće godine.

Ako se netko veselio kako će doći do većeg broja neradnih dana u godini, na žalost ostat će razočaran. Nema povećanja broj radnih dana, nego se i dalje radi o ukupno 13 neradnih dana.

Hrvati su poznati po spajanju praznika s produženim vikendom. Prema prijedlogu, skoro svi blagdani padaju tijekom tjedna, tako da svakako možemo računati kako će i ove godine, na sreću svih turističkih djelatnika, biti popularno spajanje praznika za produženi vikend.

Sada je na vama da pripremite zanimljive ponude i motive dolaska, kako bi privukli građane da u sklopu produženog vikenda posjete baš vašu turističku destinaciju.

Izvor / foto: Vlada Republike Hrvatske; Pixabay

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN