U TZ Zagrebačke županije izuzetno zadovoljni prošlom godinom

U Zagrebačkoj županiji je u 2021. godini ostvareno 87,5% više turističkih dolazaka i 49% više noćenja u odnosu na 2020. godinu

Autor:  HrTurizam Promo

12. siječnja 2022.

Prema podacima iz sustava eVisitor u Zagrebačkoj županiji je u 2021. godini ostvareno 87,5% više turističkih dolazaka i 49% više noćenja u odnosu na 2020. godinu. Domaći turisti su u 2021. godini ostvarili 59% više dolazaka i 9% više noćenja. Strani turisti ostvarili su 110% više dolazaka i 91% više noćenja u odnosu na 2020. godinu.

U usporedbi s turističkim rezultatima 2019., u prošloj godini ostvareno je 58% dolazaka i 69% noćenja ostvarenih u 2019. godini. Najviše stranih turista u 2021. godini bilo je iz Njemačke, Poljske, Nizozemske, Italije, Austrije, Češke, Slovenije, SAD-a, Francuske i Bosne i Hercegovine.

Prema vrsti smještaja u 2021. godini najviše noćenja ostvareno je u hotelima (40%), objektima u domaćinstvu (25%), ostalim ugostiteljskim objektima za smještaj (19%o) i kampovima (10%). Najposjećenije destinacije su bile Velika Gorica, Sveta Nedelja, Samobor, Jastrebarsko i Ivanić-Grad.

"S obzirom da je i 2021. godinu obilježila pandemija koronavirusa smatram da itekako možemo biti zadovoljni ostvarenim turističkim rezultatima. Turistički djelatnici uložili su veliki trud kako bi domaći i strani gosti mogli uživati u raznolikoj ponudi naše destinacije osjećajući se pri tom sigurno, a Turistička zajednica Zagrebačke županije kroz različite kampanje sustavno radi na promociji i privlačenju turista u zeleni zagrebački prsten", izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović nadodavši kako je turistički sektor ponovno pokazao kako je prilagodljiv i inovativan i kako se sinergijom postižu najbolji rezultati.

Nadodala je i kako je prošlu godinu u Zagrebačkoj županiji porastao interes za kućama za odmor koje nude sigurnost, vrhunsku uslugu i autentičan doživljaj.

Inače, prošle godine Zagrebačka županija dodijelila je milijun kuna bespovratnih potpora poduzetnicima u turizmu kako bi  povećali standard i kvalitetu usluge u svojim objektima i to kroz obnovu i opremanje smještajnih jedinica te razvoj i unapređenje dodatnih sadržaja poput bazena, wellnessa i drugih rekreacijskih, sportskih i zabavnih sadržaja.

Naslovna fotografija: Jurinec photography, izvor: Turistička zajednica Zagrebačke županije

PROMO

Autor:  HrTurizam Promo

12. siječnja 2022.