U Zagrebačkoj županiji broj noćenja premašio 2019. godinu

Usporedimo li podatke s onima iz 2019., ostvarena je razina od 94% dolazaka, dok je broj noćenja za 8% premašio broj noćenja u prva četiri mjeseca 2019. godine

Autor:  HrTurizam Promo

3. svibnja 2022.

Prema najnovijim podacima sustava eVisitor Zagrebačka županija bilježi sjajne turističke rezultate. U prva četiri mjeseca ostvareno je čak 97% više dolazaka i 85% više noćenja u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. Usporedimo li ovogodišnje podatke s onima rekordne 2019. ostvarena je razina od 94% dolazaka, dok je broj noćenja za 8% premašio broj noćenja u prva četiri mjeseca 2019. godine.

Najposjećeniji županijski gradovi bili su Velika Gorica, Jastrebarsko, Sveta Nedelja, Ivanić-Grad i Samobor, a osim iz Hrvatske najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Austrije, Srbije, Mađarske, Češke, Poljske i Ujedinjene Kraljevine.

"Od sezone svi imamo velika očekivanja, a ovi rezultati vjetar su u leđa svim turističkim djelatnicima da svakom gostu ponudimo nezaboravan doživljaj u zelenom zagrebačkom prstenu" – rekla je Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, koja je podsjetila i na nedavno održan WRC Croatia Rally.

"Drago  nam je što se ovaj sportski spektakl  koji se prenosio u više od 150 zemalja svijeta održao i na području naše županije te je u svijet poslana sjajna pozivnica za dolazak u Zagrebačku županiju." 

Naglasila je i kako trend zanimanja za kuće za odmor na kontinentu neprestano raste.

"Upravo ta 'ruralna utočišta' omogućuju autentičan, siguran i održiv boravak za svakog našeg gosta s naglaskom na boravak u prirodi i općenito na otvorenom", pojasnila je Alilović podsjetivši i na ostale adute Zagrebačke županije, vrhunsku eno gastro ponudu, poznate vinske ceste, brojne šetnice i biciklističke staze te bogatu prirodnu i kulturnu baštinu Zagrebačke županije.

Naslovna fotografija: Josip Škof/ TZ Zagrebačke županije

Autor:  HrTurizam Promo

3. svibnja 2022.