U Zagrebu postavljeno 20 pametnih klupa mladog inovatora Ivana Mrvoša

Postavljanjem tri novih pametnih Steora klupa na fontanama kod NSK, Zagreb je završio prvi ciklus postavljanja pametnih klupa te tako raspolaže s ukupno 20 pametnih klupa na 13 lokacija....

Postavljanjem tri novih pametnih Steora klupa na fontanama kod NSK, Zagreb je završio prvi ciklus postavljanja pametnih klupa te tako raspolaže s ukupno 20 pametnih klupa na 13 lokacija.

Mladi inovator, Ivan Mrvoš iz Solina počeo je doslovno iz graže, a sad je premašio iznos investicije od 410.000 Eura u sklopu Funderbeam kampanje. Steore su pametne klupe nove generacije koje koriste solarnu energiju kako bi pružile konkretna rješenja za rastuće urbane probleme. Svi građani i turisti, mogu vidjeti i isprobati sveukupno 20 klupa na 13 lokacija u Zagrebu, među kojima su i Bundek, Britanski trg, Jarun, studentski domovi „Cvjetno naselje“ i „Stjepan Radić“, te Trešnjevački trg.

Karta s popisom lokacija: http://goo.gl/Jv5fLh

Sjedište Includea je u Solinu, kompanija je utemeljena 2014. godine, a trenutačno zapošljava 15 mladih, uglavnom lokalnih stručnjaka. Samo u 2016. prodane su 132 klupe u devet zemalja, a u planu za 2017. širenje je na nova tržišta te prodaja gotovo 700 klupa. Osim u Hrvatskoj, pametne klupe postavljene su i u BiH, Austriji, Njemačkoj Švicarskoj, Češkoj, Slovačkoj, Švedskoj, ali i u SAD-u te Australiji. “Naša pametna klupa trenutno je jedan od najnaprednijih i najkompleksniji proizvoda na tržištu kada su u pitanju IoT uređaji. Energija u potpunosti dolazi iz solarnih modula, omogućeno je žično i bežično punjenje uređaja, besplatan pristup internetu, noćno svjetlo i hlađenje sjedala u ljetnim danima. Kupci također imaju pristup našoj platformi putem koje imaju uvid u rad svojih klupa, lokaciju, alarme i očitanja sa senzora poput kvalitete zraka ili broja korisnika, a uskoro će se omogućiti i daljinska nadogradnja sustava” istaknuo je Mrvoš.

POVEZANAA VIJEST: INCLUDE PREMAŠIO IZNOS INVESTICIJA OD 410.000 EURA

Vijesti: