zagreb covid ambulanta

U Zagrebu se 2. kolovoza otvara turistička covid ambulanta

Od ponedjeljka, 2. kolovoza, u Zagrebu se uspostavlja turistička covid-19 ambulanta. Ovu odluku donio je zagrebački Stožer civilne zaštite, a prema uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo po kojoj...

Od ponedjeljka, 2. kolovoza, u Zagrebu se uspostavlja turistička covid-19 ambulanta. Ovu odluku donio je zagrebački Stožer civilne zaštite, a prema uputi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo po kojoj jedinice lokalne samouprave, lokalni stožeri civilne zaštite i domovi zdravlja trebaju organizirati turističke ordinacije i osigurati kapacitete za pravovremenu dijagnostiku covid-19 za goste turističkih smještajnih objekata, ali i osigurati organiziranu izolaciju za oboljele od covid-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu/samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih.

Covid ambulanta nalazit će se na lokaciji Doma zdravlja Zagreb Centar, Avenija Većeslava Holjevca 22, od 2. kolovoza 2021. do opoziva. Radno vrijeme turističke COVID-19 ambulante je svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 8.00 do 16.00 sati, a kontakt se nalazi na POVEZNICI.

Pripravnost u turističkoj COVID-19 ambulanti je organizirana svakim radnim danom, vikendom i blagdanima od 16.00 do 24.00 sati na broj telefona: 091/489-7022.

U turističkoj COVID-19 ambulanti turisti koji borave u smještajnim kapacitetima na području Grada Zagreba moći će obaviti brzi antigenski test (BAT) po cijeni od 75,00 kuna, po preporuci Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske.

Besplatno brzo antigensko testiranje osigurano je i za građane Zagreba, a temeljem indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine koji ih upućuje na testiranje.

Za građane koji se žele testirati brzim antigenskim testovima, iz osobnih razloga (bez indikacije izabranog liječnika obiteljske medicine), test je također besplatan, ali građani sami snose troškove postupka testiranja prema važećim uputama HZZO-a. Brzo antigensko testiranje bit će omogućeno na lokaciji: Dom zdravlja Zagreb Centar – Siget, Avenija Većeslava Holjevca 22, svakim radnim danom, vikendom i blagdanom od 8.00 do 11.00 sati bez prethodnog naručivanja.

Organizirano je i mjesto izolacije za goste i turiste oboljele od bolesti covid-19 čija klinička slika ne zahtijeva hospitalizaciju i organiziranu karantenu/samoizolaciju za zdrave kontakte oboljelih. Karantena se uspostavlja u objektu Grad mladih, Aleja hrvatske mladeži 19, također od 2. kolovoza 2021. do opoziva.

Izvor: Grad Zagreb
Foto: Pexels/ Polina-Tankilevitch

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN