U Zagrebu uvedena nova pilot usluga besplatnog javnog prijevoza 'Fulir'

Mala električna vozila građanima i turistima omogućuju ekološki prihvatljiv način kretanja središtem grada.

Autor:  HrTurizam.hr

24. lipnja 2024.

Grad Zagreb je pokrenuo pilot uslugu besplatnog javnog prijevoza u pješačkoj zoni gradskog središta. Prijevoz malim električnim vozilima 'Fulir' dostupan je od 15. lipnja te omogućuje građanima i turistima ekološki prihvatljiv način kretanja.

"Fulir je više od usluge prijevoza. To je korak prema održivijem, pristupačnijem i srdačnijem Zagrebu koji će mnogima olakšati svakodnevicu i poboljšati kvalitetu života u centru", izjavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević pojasnivši kako je usluga prvenstveno namijenjena starijim osobama, teže pokretnim i osobama s invaliditetom, ali će biti dostupna također ostalim građanima i turistima.

Mali električni automobili kapaciteta pet putnika plus vozač, dostupni su za korištenje od 8 do 20 sati, vikendom i praznicima sve do kraja listopada. Usluga je besplatna i može se naručiti putem telefona na brojeve 091/1111-425 i 091/1111-426. Vozači sami odgovaraju na pozive kako bi dogovarali lokacije i rute.

Naziv 'Fulir' izabran je u čast nezaboravnog lika iz najzagrebačkijeg filma 'Tko pjeva zlo ne misli', a koncept je inspiriran uspješnim modelom 'Kavalira' u Ljubljani. Uslugu prijevoza pruža Zagrebački električni tramvaj d.o.o.

/// Valter Glavičić: Uvođenjem karocele smanjili smo pritisak na parkirališta u Starom gradu

Izvor i foto: Grad Zagreb

Autor:  HrTurizam.hr

24. lipnja 2024.