Uber Boat i ovog ljeta dosutpan samo u Hrvatskoj

Jedinstvena usluga Uber Boat, koja je svoju svjetsku premijeru upravo imala u Hrvatskoj, treću će godinu zaredom biti dostupna isključivo na dalmatinskoj obali tijekom ljetnih mjeseci. Tako se Uber...

Jedinstvena usluga Uber Boat, koja je svoju svjetsku premijeru upravo imala u Hrvatskoj, treću će godinu zaredom biti dostupna isključivo na dalmatinskoj obali tijekom ljetnih mjeseci. Tako se Uber Boat od danas moći naručiti u Splitu, Dubrovniku i na otocima u njihovom okruženju. 

Kao i prethodne dvije godine, usluga će imati dvije različite opcije: transfer i trip. Korisnici će putem Uberove aplikacije u splitskom i dubrovačkom akvatoriju moći naručiti gliser za transfer od obale do otoka, i obrnuto, kao i za vožnje na lokacije po njihovom odabiru.  

“Ponosni smo što već treću godinu zaredom možemo korisnicima ponuditi ovu popularnu uslugu koja je dostupna samo u Hrvatskoj. Uber Boat svim turistima omogućuje jedinstveno iskustvo upoznavanja hrvatske obale na jednostavan i pouzdan način. Prethodne dvije sezone uslugu su koristili korisnici iz 40 zemalja, a povratne informacije su izrazito pozitivne. Najviše nas veseli što na taj način možemo doprinijeti promociji hrvatskog turizma”, rekao je Davor Tremac, generalni direktor Ubera za jugoistočnu Europu.

Transfer od kopna do bilo kojeg otoka i obrnuto bit će dostupan za maksimalno osam ljudi. Osim transfera, bit će moguće odabrati opciju trip za poludnevne i cjelodnevne vožnje u kojoj korisnici, prije vožnje mogu dodati destinacije i zaustavljanja koja će posjetiti u okviru jedne vožnje. Svi pružatelji usluga licencirane su kompanije za povremeni pomorski prijevoz čiji kapetani imaju važeće dozvole za komercijalni prijevoz.

Cijene za Uber Boat uslugu se kreću od minimalne cijene: 330 kuna po startu te 29 kuna po kilometru tj. 33 kuna po nautičkoj milji i po minuti vožnje: 2,6 kuna. Prosječna cijena vožnje za osam osoba od Splita do Hvara je 2.600 kuna ili 325 kuna po osobi.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN