Udruga Vinistra prvi put dovela Decanter u Hrvatsku

Udruga Vinistra dovela Decanter u Hrvatsku, okuplja se 200 vinskih profesionalaca.

Autor:  HrTurizam.hr

20. lipnja 2024.

Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra održat će se 27. lipnja u Golf Adriatic Clubhouseu Kempinski u Savudriji i okupit će 200 vinskih profesionalaca.

U organizaciji udruge Vinistra, na ekskluzivnom vinskom eventu Decanter 2024 Winners Showcase u Golf Adriatic Clubhouseu hotela Kempinskog u Savudriji, predstavit će se vina 40 hrvatskih vinarija koje su osvojile medalje na ovogodišnjem ocjenjivanju Decanter Wine World Awards (DWWA).

Riječ je o B2B događanju, na kojemu je moguće sudjelovati samo uz pozivnicu, a okupit će struku i predstavnike medija koji prate sve dinamičniju vinsku scenu.

U Istru će već 26. lipnja doći i deset poznatih vinskih novinara iz inozemstva koji će u organizaciji Vinistre do 29. lipnja obilaziti istarske vinarije i uživati u vrhunskim malvazijama i teranima.

Foto: Merlo de Graia
Foto: Merlo de Graia

"Ponosan sam što će se nagrađivana hrvatska vina upravo u našoj vinskoj Istri predstaviti vrhunskim profesionalcima. Na eventu će sudjelovati dvjestotinjak gostiju iz Velike Britanije, Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Decanter 2024 Winners Showcase by Vinistra organiziramo u godini kada naša udruga slavi veliku obljetnicu, 30 godina postojanja, a ovaj događaj još je jedna potvrda da smo atraktivna vinska regija", izjavio je Luka Rossi, predsjednik Vinistre, udruge vinogradara i vinara Istre, čestitavši svim nagrađenim vinarima na ovogodišnjem Decanterovim nagradama.

Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice ističe kako je dolazak Decantera u Hrvatsku, jednog od najutjecajnijih vinskih ocjenjivanja u svijetu, značajan korak u razvoju hrvatske vinske industrije.

"Vjerujemo da ovaj događaj potvrđuje naše napore, s obzirom na to da Hrvatska kontinuirano radi na kvaliteti i razvoju proizvodnje vina, a time i na promociji eno-gastro ponude kao jednog od najtraženijih turističkih proizvoda i važnog motiva gostiju pri odabiru destinacije", poručuje direktor Hrvatske turističke zajednice.

Uz Decanter, globalni svjetski vinski brend, udrugu Vinistra i Hrvatsku turističku zajednicu, partneri na ovom za hrvatsku vinsku scenu važnom projektu su Turistička zajednica Istarske županije, Turistička zajednica grada Umaga i Kempinski Hotel Adriatic Istria.

Rezultate Decanterovog ocjenjivanja pogledajte na poveznici.

Foto i izvor: Vinistra

Autor:  HrTurizam.hr

20. lipnja 2024.