UHPA: Vlada čim prije mora donijeti kriterije i razraditi sve mjere kako bi točno znali s čime možemo računati

Udruga hrvatskih putničkih agencija ( UHPA ) poslala je osvrt na prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa. Vlada RH je donijela Prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu uslijed...

Udruga hrvatskih putničkih agencija ( UHPA ) poslala je osvrt na prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa.

Vlada RH je donijela Prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa koji uključuje 63 mjere, a glavni cilj im je očuvanje likvidnosti i radnih mjesta gospodarstvenika, pa tako i mjere koje se tiču turističkog sektora. 

UHPA je među mnogima prije donošenja mjera, poslala svoj prijedlog mjera Ministarstvu turizma, koji se tiče putničkih agencija, a danas je poslala osvrt na prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu uslijed epidemije koronavirusa od strane Vlade RH.

/ / / UHPA PREDLOŽILA KONKRETNE MJERE VEZANO UZ GUBITKE TURISTIČKIH AGENCIJA

Kako ističu u svojem priopćenju, UHPA pozdravlja Vladin prijedlog mjera za pomoć gospodarstvu te svakako smatra da je najvažnije zadržati radna mjesta vrijednih zaposlenika turističkih agencija. Zaposlenici su ključni u svakoj djelatnosti, a posebice u turističkim agencijama u kojima je najveća vrijednost i imovina know–how i visoko motivirani zaposlenici.

Iz tog razloga zadovoljni smo s Vladinom mjerom kojom će se osigurati minimalne plaće zaposlenika. Kao jedna od predloženih mjera UHPA-e prema Vladi RH bila je upravo oslobođenje od plaćanja doprinosa, poreza i prireza na plaće zaposlenicima za koju smatramo da je neophodna za opstanak malih i srednjih poduzetnika kao najugroženije skupine u ovoj nepogodi koja nas je sve skupa zadesila. Naravno velik je broj mjera koje će naše članice moći koristiti i sigurno će nam svaka od njih pomoći da prevladamo ovo nepovoljno razdoblje. Ono što je iznimno važno u ovom trenutku je da Vlada čim prije donese kriterije, te razradi sve mjere kako bi naše članice točno znale s čime mogu računati” ističe Tomislav Fain, predsjednik UHPA-e.

Iz UHPA-e zaključuju kako će i dalje pratiti situaciju oko donošenja mjera i kriterija kako bi pravovremeno pomogli svojim članicama prebroditi ovu situaciju.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN