UNWTO: Poziv inovatorima i poduzetnicima za ubrzanje oporavka turističkog sektora

Suočeni s dosad neviđenim izazovom, Svjetska turistička organizacija (UNWTO), uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), poziva inovatore i poduzetnike da predlože nova rješenja kako bi se turistički sektor mogao...

Suočeni s dosad neviđenim izazovom, Svjetska turistička organizacija (UNWTO), uz potporu Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), poziva inovatore i poduzetnike da predlože nova rješenja kako bi se turistički sektor mogao oporaviti od pandemije koronavirusa (COVID-19).

S milijunima radnih mjesta u opasnosti, jer pandemija teže pogađa turizam nego bilo koji drugi sektor, specijalizirana turistička agencija Ujedinjenih naroda uključila je inovacije u svoj širi odgovor na pandemiju. UNWTO usko surađuje s WHO-om kako bi ublažio utjecaj i stavio turizam u središte budućih napora za oporavak te usko surađivao s vladama i privatnim sektorom radi jačanja suradnje i međunarodne solidarnosti.

Poziv “Iscjeliteljska rješenja” pokrenut je u suradnji s WHO-om i dodatno poboljšava zajednički odgovor šireg sustava Ujedinjenih naroda na COVID-19. Ovaj globalni poziv poduzetnike i inovatore traži da daju svoje ideje koje mogu pomoći turističkom sektoru kako bi se ublažio utjecaj pandemije i ubrzali napori za oporavak. Poziv je posebno usmjeren na pronalaženje ideja koje bi mogle odmah donijeti razliku: za odredišta, za tvrtke i za napore u javnom zdravstvu.

Ideje koje su spremne za provedbu

Sudionici bi trebali biti u mogućnosti pokazati kako njihove ideje mogu pomoći turizmu u odgovoru na COVID-19. Ideje također moraju biti ispitane i spremne za proširivanje, s poslovnim planom i potencijalom koji će se primijeniti u nekoliko zemalja.

„Turizam je sektor koji je najteže pogodio COVID-19. Naš odgovor mora biti snažan i ujedinjen. Moramo također prihvatiti inovacije. Pozivam sve poduzetnike i inovatore na ideje koje su razvijene i spremne za provedbu da ih podijele s nama. Posebno želimo čuti ideje koje će pomoći zajednicama da se oporave od ove krize, ekonomski i socijalno, kao i ideje koje mogu pridonijeti odgovoru javnog zdravstva”, rekao je Generalni tajnik UNWTO-a Zurab Pololikashvili.

Natjecanje je započelo, a prijave se zatvaraju 10. travnja 2020.

Pobjednici “Healing Solutions for Tourism Challenge” bit će pozvani da svoje ideje predstave predstavnicima više od 150 vlada. Oni će također uživati ​​u pristupnoj mreži UNWTO-a, koja uključuje stotine startup-ova i vodećih tvrtki iz cijelog turističkog sektora.

Izvor i foto: UNWTO

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN