UNWTO sklopio partnerstvo s Googleom s ciljem unaprjeđenja digitalnih vještina

Poticanje znanja, obrazovanja i rasta u turizmu u središtu je interesa novog partnerstva između Googlea i Svjetske turističke organizacije (UNWTO). Google će podržati članice UNWTO-a u svezi s novim...

Poticanje znanja, obrazovanja i rasta u turizmu u središtu je interesa novog partnerstva između Googlea i Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Google će podržati članice UNWTO-a u svezi s novim digitalnim trendovima i izazovima transformacije s kojima se suočava turizam kako bi u potpunosti iskoristili svoje razvojne potencijale i održivost. Digitalne vještine ključne su za konkurentnost u turizmu, sektoru kojeg karakteriziraju tehnološke promjene i stvaranje novih poslovnih modela.

Ovaj sporazum s Googleom podudara se s UNWTO-vim posebnim naglaskom na obrazovanje, razvoj vještina i radna mjesta“, izjavio je Zurab Pololikashvili, glavni tajnik UNWTO-a te dodao: „Google je pridruženi član UNWTO-a i to partnerstvo dokazuje važnost suradnje između javnog i privatnog sektora u cilju unaprjeđenja turizma kao sredstva za održivi razvoj.

Lutz Behrendt, voditelj odjela turističke industrije u Googleu, izjavio je kako „više od polovice prihoda od turizma u Europskoj uniji dolazi od online rezervacija. Opremanje ministarstava turizma vještinama, alatima i programima koji su im potrebni kako bi mogli egzistirati na online tržištu, povećat će mogućnosti za zapošljavanjem, kao i same prihode u cijeloj industriji. Sličan program proveli smo u Grčkoj, a čak 68 posto tvrtki koje su sudjelovale zabilježile su konkretne poslovne rezultate nakon naše obuke.

Diskusija na temu digitalnih vještina u turizmu / UNWTO

Diskusija na temu digitalnih vještina u turizmu bila je prilika za objavljivanje sporazuma. U organizaciji UNWTO-a, te uz potporu Googlea, u sklopu ITB Berlina, vodećeg svjetskog turističkog sajma, diskusija je naglasila kako je razvoj digitalnih vještina i dalje glavni prioritet destinacija diljem Europe.

Povezane vijesti: